Українцям із жовтня необхідно реєструвати свої авто у Німеччині

Українцям із жовтня необхідно реєструвати свої авто у Німеччині

Українцям, які наразі перебувають у Німеччині, після 30 вересня цього року буде необхідно зареєструвати там свої транспортні засоби, а після повернення в Україну – отримати нові свідоцтва та номери.

Про це повідомляє Головний сервісний центру Міністерства внутрішніх справ.

Німецька влада тривалий час дозволяла використовувати транспортні засоби з українськими номерними знаками без необхідності їх постановки на облік в Німеччині. Однак відповідно до інформації, розміщеної на сайті Федерального міністерства цифрових технологій і транспорту, після 30 вересня 2024 року транспортні засоби з українською реєстрацією, які перебувають у Німеччині понад рік, повинні бути зареєстровані, тобто мати німецькі номерні знаки, – зазначається у повідомленні.

З інформацією стосовно особливостей такої реєстрації можна ознайомитися тут.

Німецька сторона з розумінням ставиться до ситуації та налаштована надати українцям можливості скористатися особливою спрощеною процедурою постановки на облік їх транспортних засобів, – заявили у ГСЦ.

Окремо в установі поінформували, що оскільки українці на власних транспортних засобах можуть тимчасово приїжджати в Україну або ж повернутися на Батьківщину для постійного проживання, Державна митна служба України розмістила інформацію щодо порядку та умов переміщення транспортних засобів через митний кордон України, яка доступна за посиланням.

Зазначається, що власники транспортних засобів української реєстрації, що ставили їх на облік у відповідних німецьких органах та не зняли з обліку в сервісних центрах МВС у зв’язку з виїздом за кордон, можуть отримати нові українські свідоцтва про реєстрацію та номерні знаки.

Після повернення транспортного засобу в Україну його власники або їхні уповноважені представники для отримання нового свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків мають звернутися із заявою до будь-якого сервісного центру МВС, сплатити платежі за перереєстрацію, відшкодування вартості бланків реєстраційних документів та номерних знаків.

Нагадаємо, У 2023 році майже третина заводів легкових авто в ЄС працювала на пів потужності

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Сервісні центри МВС поновили реєстрацію ввезених з-за кордону авто Сервісні центри МВС поновили реєстрацію ввезених з-за кордону авто
Громадяни можуть отримувати ще одну державну послугу - реєстрація транспортних засобів ввезених з-за кордону.
Обов'язковий техогляд авто в Україні: скільки доведеться заплатити водіям Обов'язковий техогляд авто в Україні: скільки доведеться заплатити водіям
За порушення проходження огляду для водіїв передбачено штрафи, але деяким вдасться їх уникнути.
Loading...
Load next