Подружжя Медведчуків продало один із своїх заводів у Росії

Подружжя Медведчуків продало один із своїх заводів у Росії
Медведчуки отримали нафтовий бізнес у Росії під час захоплення Криму. Однак тепер подружжя, кумом яких є Путін, продало Новошахтинський завод нафтопродуктів.

Новим власником заводу став підрядник російського "Газпрому". НПЗ знаходиться у Ростовській області Росії, який до останнього часу був оформлений на дружин Віктора Медведчука і Тараса Козака – Оксану Марченко та Наталію Лавренюк. Про це повідомляє Zaxid.net.

Зокрема, ТОВ "Петон Інвест Технолоджи" стало власником 93% статутного капіталу ТОВ "Південь Енерго", основним активом якого є НЗНП і бенефіціаром якого була зазначена дружина Медведчука Оксана Марченко. Відповідну зміну було внесено в російський реєстр юросіб 5 квітня.

Зазначимо, що до останнього часу "Південь Енерго" знаходилося під контролем двох кіпрських офшорів: Ventolor Investments Ltd (60%) і Teteos Global Ltd (33%), частки яких тепер і перейшли "Петон". Ще 7% "Південь Енерго" залишилося у самого НЗНП.

До речі, продукцію з Новошахтинського заводу нафтопродуктів, який знаходиться у Росії постачають у США попри санкції. Покупцем є одна з найбільшим американських нафтопереробних корпорацій ExxonMobil, реклама якої часто зустрічається під час автоперегонів.

Нагадаємо, що нещодавно державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти нардепів від ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака про державну зраду.

Читайте також
В Україні АЗС Glusco, яку пов’язують з Медведчуком, відновила свою роботу В Україні АЗС Glusco, яку пов’язують з Медведчуком, відновила свою роботу
Районний суд у Харкові виніс ухвалу, згідно з якою скасовується арешт на частину майна фігурантів кримінального провадження, хоча функціонувати можуть не всі станції.
"Труба Медведчука" на п'ять років перейшла в управління "Укртранснафти" "Труба Медведчука" на п'ять років перейшла в управління "Укртранснафти"
Акціонерне товариство "Укртранснафта" протягом 5 років керуватиме частиною "труби Медведчука", яка раніше належала куму Путіна та проросійському нардепу від "ОПЗЖ", якого підозрюють у державній зраді.
Медведчук заявив, що перебуває в Україні і "не збирається ховатись" Медведчук заявив, що перебуває в Україні і "не збирається ховатись"
Підозрюваний у державній зраді проросійський скандальний депутат Віктор Медведчук заявив, що зараз він перебуває в Україні, і назвав події довкола себе "політичною розправою".
Loading...
Load next