Обсяг українського автовиробництва зростає

Обсяг українського автовиробництва зростає
Випуск вітчизняного автотранспорту збільшився майже у вісім разів.

Травень відзначився позитивною динамікою: у порівнянні з квітнем виробництво збільшилось на 4%. За минулий місяць вдалося випустити 1004 одиниць транспорту – повідомляє пресслужба "Укравтопром".

Легкових автомобілів в травні було вироблено 944 одиниці, проти 87 роком раніше. Щодо квітня в цьому сегменті автопрому відбулося зростання на 4 відсотки, – йдеться у повідомленні.

При цьому, автобусне виробництво у минулому місяці становило 53 одиниці, що майже вдвічі більше, ніж торік за аналогічний період. У порівнянні з квітнем поточного року, виробництво автобусів зменшилось на 5%.

У травневому звіті по комерційних автомобілів заявлено сім авто, це в 3,5 рази більше результату квітня 2021 року, але на 42% менше відносно показника травня 2020 року, –  наголошують у відомстві.

Всього за п’ять місяців 2021 року в Україні виготовили 3795 одиниць автотранспортних засобів. Це у 2,5 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

  • Легкових автомобілів – 3538 штук (+167%);
  • Комерційних – 15 штук (-37%);
  • Автобусів – 242 штук (+20%).
Читайте також
Уряд України планує скасувати пільги на проїзд для українців: що пропонують натомість Уряд України планує скасувати пільги на проїзд для українців: що пропонують натомість
Кабмін планує монетизувати пільги на проїзд для українців в громадському транспорті. Зокрема із впровадженням такої ініціативи пропонують щомісячно виплачувати гроші пільговикам для проїзду у транспорті.
Пільгове розмитнення "євроблях": Зеленський підписав відповідні закони Пільгове розмитнення "євроблях": Зеленський підписав відповідні закони
Президент Володимир Зеленський учора, 12 травня, підписав закони про зміни до Податкового та Митного кодексів України щодо пільгового розмитнення автомобілів на європейських номерах, які повинні своєю чергою значно полегшити розмитнення.
Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра
Владислав Криклій і Муса Магомедов розповіли про нову ініціативу Кабміну.
Loading...
Load next