Шахрайські сайти: НБУ попереджає про ресурси, які видають себе за систему BankID (відео)

Шахрайські сайти: НБУ попереджає про ресурси, які видають себе за систему BankID (відео)
Водночас для упередження ризиків шахрайства Національний банк просить користувачів бути обачними та ретельно перевіряти інформацію.

Національний банк України попередив про можливі випадки створення шахрайських сайтів, які намагаються видати себе за систему BankID НБУ.

Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Уже є факт виявлення подібного шахрайського сайту, де зловмисники пропонували користувачам залишити на сайті інформацію про платіжні картки та фінансовий номер телефону. Зараз цей сайт заблокований, – повідомляють у НБУ.
 

Там зазначили, що BankID НБУ та її сайт не вимагають збору будь-якої інформації від користувачів. Банк не збирає і не зберігає персональні данні громадян, зокрема номери телефонів і тим більше – платіжних карток. Система лише забезпечує передавання персональних даних користувача в зашифрованому вигляді від його банку до надавача послуги.

Для упередження ризиків шахрайства Національний банк просить користувачів бути обачними та ретельно перевіряти інформацію. Зокрема, сторінки в мережі інтернет, які належать НБУ, розміщуються виключно на державному домені gov.ua, – попереджають у Нацбанку.
 

У НБУ також нагадали, як користуватися їхньою системою BankID.

 

Читайте також
НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет
Національний банк України вже 21 травня цього року планує виставити на аукціон брухту 45,8 тонни виведених з обігу українських монет номіналами 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок.
У 2023 році інфляція почне знижуватися, а економіка повернеться до зростання – НБУ У 2023 році інфляція почне знижуватися, а економіка повернеться до зростання – НБУ
У 2022 році реальний ВВП скоротиться на третину.
Loading...
Load next