Ціна на газ у Європі побила новий рекорд: 1900 доларів за тисячу кубів

Ціна на газ у Європі побила новий рекорд: 1900 доларів за тисячу кубів
Ціни продовжили стрімке зростання і перевищили 1900 доларів за тисячу кубометрів. У порівнянні з попереднім днем, ціна на газ зросла на 37%.

В Європі ціна на газ досягла 1900 доларів за тисячу кубометрів й така вартість стала новим антирекордом. Так, на відкритті торгів газ подорожчав до 1600 доларів за тисячу кубометрів, однак вже за декілька годин ціна на блакитне паливо зросла ще на 300 доларів і продовжує лише збільшуватися. Про це свідчать дані біржі ICE.

Таким чином, ціна газу вкотре за останній місяць оновила історичний максимум. Вартість листопадового ф’ючерсу на хабі TTF в Нідерландах сьогодні вранці сягала 1606 доларів за тисячу кубометрів. Напередодні аналогічний обсяг коштував трохи більш як 1450 доларів, а тепер ціна зросла аж до 1900$.

Зростання цін у Європі триває вже впродовж тривалого часу. Проте, у зв'язку з постійно зростаючою вартістю, вже п'ять країн ЄС - Франція, Іспанія, Чехія, Румунія і Греція, запропонували розслідувати функціонування європейського ринку газу, щоб "негайно реагувати на різкий стрибок цін".

Зауважимо, що у вівторок, 5 жовтня, вартість ф'ючерсів на газ в Європі перевищила протягом торгів 1700 доларів за тисячу кубометрів. 

Читайте також:

Читайте також
Мінекономіки підвищило середні ціни на бензин та дизельне пальне в Україні Мінекономіки підвищило середні ціни на бензин та дизельне пальне в Україні
Міністерство економіки України оприлюднило інформацію про нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива. Згідно з цим ціна на паливо в Україні не повинна перевищувати 29,92 грн за літр.
Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин
Міністерство економіки разом з "Нафтогазом" розробили та оприлюднили нові розрахунки середньої вартості бензину та дизельного пального. Згідно з цим вартість бензину не повинна перевищувати 30 гривень за літр.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Loading...
Load next