Шмигаль розповів скільки заборгувала Україна

Шмигаль розповів скільки заборгувала Україна
Шмигаль також зазначив, що питання про транш від МВФ для України повинне бути вирішене позитивно, але термінів отримання грошей він не назвав.

Сукупний державний та гарантований державою борг України перевищує 90 мільярдів доларів (приблизно 2 трлн 364 млрд 931 млн гривень).

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час Київського міжнародного економічного форуму, передає "Укрінформ".

Сьогодні гарантований державою борг і державний борг України трохи більше ніж 90 млрд дол., - сказав Шмигаль.

Він запевнив, що в уряду є стратегія по зміні структури державного боргу.

Ми збільшуємо власні внутрішні запозичення та зменшуємо частку зовнішніх запозичень, - зазначив прем'єр-міністр.

 На питання щодо отримання траншу від МВФ Шмигаль відповів, що наразі триває "продуктивний діалог"

Буквально сьогодні-завтра ми завершуємо роботу з Міжнародним валютним фондом щодо підготовки меморандуму про продовження нашої програми, - сказав він.

За словами Шмигаля, за підсумками переговорів питання про транш для України повинне бути вирішене позитивно, але термінів отримання грошей він не назвав.

Нагадаємо, що раніше Денис Шмигаль повідомляв, що до кінця цього року Україна може отримати транш від МВФ в розмірі 750 млн доларів. Черговий транш може надійти в Україну вже наприкінці листопада або на початку грудня, оскільки країна виконала для цього всі необхідні умови, тому уряд "не припускає негативного завершення місії".

Читайте також
В Україні місія МВФ починає онлайн-роботу: уряд очікує на транш на $750 млн В Україні місія МВФ починає онлайн-роботу: уряд очікує на транш на $750 млн
Місія МВФ розпочинає роботу в Україні. Зустрічі відбуватимуться в онлайн-режимі.
Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн
Перший транш Європейської комісії від імені ЄС в розмірі 600 млн євро Україна отримала в грудні минулого року в рамках програми макрофінансової допомоги, пов’язаної з COVID-19.
В Україні вже понад 200 тисяч людей подали заявки на отримання "карантинних 8 тисяч" В Україні вже понад 200 тисяч людей подали заявки на отримання "карантинних 8 тисяч"
Денис Шмигаль розповів, що станом на 21 квітня в Україні заявку на отримання 8 тисяч від держави через карантин подало понад 200 тисяч ФОПів та найманих працівників.
Loading...
Load next