Зеленський планує звільнити голову Нацбанку Шевченка, - Bloomberg

Зеленський планує звільнити голову Нацбанку Шевченка, - Bloomberg
Зеленський хоче знайти заміну Шевченку, перш ніж запропонувати Раді звільнити його. Пошуком кандидатів займається голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Президент України Володимир Зеленський планує звільнити голову Національного банку України Кирила Шевченка, якого призначили на цю посаду лише минулого року. Відомо, що Зеленський не задоволений роботою Шевченка. Про це повідомило видання Bloomberg, посилаючись на три джерела, котрі знайомі з планами президента.

Ще однією причиною для звільнення, за інформацією видання, є те, що у Кирила Шевченка, зокрема, склалися погані відносини з рядом топ-співробітників НБУ, що призвело до хвилі звільнень, яка хвилює Міжнародний валютний фонд.

Зокрема, щоб звільнити Шевченка, Зеленський повинен надати підстави для цього і отримати схвалення парламенту. Але видання зазначає, що знайти нову кандидатуру на пост голови Нацбанку, яку б підтримали парламентарі, буде непросто. За даними видання, пошуком кандидатів нібито займається голова Офісу президента Андрій Єрмак, і поки цей процес не завершений.

Проте, в Офісі Президента інформацію про можливу відставку Шевченка назвали "чутками" та додали, що буде лише офіційна позиція, якщо буде якесь рішення щодо заміни Шевченка. У самому ж Нацбанку переконують, що попереду в них "багато важливих завдань", і їхня команда "продовжує працювати над їхнім виконанням".

Нагадаємо, напередодні влада погодила з Міжнародним валютним фондом, що наступний транш для України становитиме приблизно 700 мільйонів доларів.

Читайте також
"Не планував бути вічним міністром": Зеленський запропонував Авакову піти у відставку "Не планував бути вічним міністром": Зеленський запропонував Авакову піти у відставку
Арсен Аваков погодився на пропозицію Володимира Зеленського та написав заяву на звільнення "за власним бажанням".
Новий очільник МВС Монастирський планує "розділити" міністерство (відео) Новий очільник МВС Монастирський планує "розділити" міністерство (відео)
Верховна Рада призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ. За прийняття відповідного рішення проголосував 271 народний депутат.
Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ
Основними причинами відставки Степанова є провал кампанії з вакцинації від Covid-19 і пильну увагу до міністра з боку НАБУ.
Loading...
Load next