Підвищену заробітну плату лікарям виплатять в кінці січня, — Ляшко (відео)

Підвищену заробітну плату лікарям виплатять в кінці січня, — Ляшко (відео)
Крім того, держава дофінансує медзаклади, які неспроможні виплачувати медпрацівникам підвищену зарплату.

Міністерство охорони здоров'я ініціюватиме перевірки медичним закладам, аби впевнитися, що медперсоналу виплачують необхідну суму заробітної плати відповідно до постанови Кабміну.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на брифінг Віктора Ляшка.

Рівень заробітних плат, як зазначив Віктор Ляшко, в тому числі залежить від місцевої влади. Фінансування та утримання лікарні від міста — це "не акт благодійності, а інвестиція в розвиток своєї громади".

Сьогодні наша головна мета, аби кожен медичний працівник у кожному куточку країни вже за січень місяць отримав гарантовану урядом ринкову заробітну плату. Одразу хочу заспокоїти медиків, які цього місяця отримали стандартні аванси без підвищення. Всі нарахування та надбавки будуть виплачені у кінці розрахункового місяця разом із заробітною платою, — пояснив міністр.

Крім того, Віктор Ляшко згадав за медичні заклади, які поки що не мають змоги виплатити підвищену заробітну плату своїм працівникам, наголосивши на тому, що держава готова надати підтримку більшості закладів охорони здоров'я, які цього потребують. 

Медзаклади, які не можуть виконати постанову про підвищення заробітних плат медперсоналу, отримає фінансування за спеціальним пакетом НСЗУ.

Міністр запевнив, що держава верифікуватиме кожен заклад, який декларує, що не може виплатити працівникам підвищену заробітну плату (де витратили кошти і чому їх бракує), адже можливі ситуації, коли лікарня матиме на рахунку мільйони гривень, проте медичний колектив працює за "мінімалку".

МОЗ ініціюватиме проведення Держаудитслужбою перевірки кожної медичної установи, яка у своїх звітах демонструватиме неспроможність виплатити нову базову заробітну плату. Так само перевірки чекатимуть і на ті лікарні, в яких керівники примусово намагаються перевести медиків на неповну ставку, при цьому залишаючи працювати повний робочий день, — наголосив Ляшко.

Нагадаємо, 12 січня 2022 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову №2, згідно з якою розмір нарахованої зарплати медпрацівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності установлюється не менше 20 000 гривень лікарям та на рівні не менше 13 500 гривень для посад молодших спеціалістів з медичною освітою. Постанова вступила в дію з 1 січня 2022 року.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Підвищення зарплат лікарів до 20 тисяч гривень: проєкт державного бюджету України на 2022 рік Підвищення зарплат лікарів до 20 тисяч гривень: проєкт державного бюджету України на 2022 рік
1 грудня президент Володимир Зеленський анонсував підвищення заробітної платні для лікарів.
​​Як зростатиме середня зарплата українців ​​Як зростатиме середня зарплата українців
Попри пандемію і локдаун, в Україні у 2021 році зарплати можуть збільшитися щонайменше на 10%.
Працівникам "Укравтодору" підвищать зарплату на 20% Працівникам "Укравтодору" підвищать зарплату на 20%
Цього року усі тарифні ставки і посадові оклади для працівників дорожньої галузі підвищуються на 20% у порівнянні з 2020 роком.
Loading...
Load next