Підвищення ренти на газ: комітет схвалив доопрацьований законопроєкт, але не без скандалів (відео)

Підвищення ренти на газ: комітет схвалив доопрацьований законопроєкт, але не без скандалів (відео)
Гетьманців жорстко пройшовся по лобістами газодобувачами.

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав доопрацьований законопроект № 7038-д про підвищення ренти на газ. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у середу.

Податковий комітет прийняв доопрацьований законопроект 7038-д про підвищення ренти на газ, — написав Железняк у своєму Telegram-каналі.

За його словами, Мінфін стверджує, що очікувано додасться 30,6 млрд на армію. Ще 87,7 млрд від НАК “Нафтогаз”, але вони підуть на нього ж у межах спецзобов’язань.

“За” — 22, “Утрималися” — 3, “Проти” — 2, — додав Железняк.

Також він зазначив, що Кабмін “бачить”, що 5 млрд грн піде на “єПідтримку” (або “єБабусю”).

Але це вже до бюджетного комітету, — написав Железняк.

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев зареєстрував раніше законопроект про підвищення податку на видобуток українського природного газу (ренти) утричі — з 14-29% до 54-69% залежно від свердловини.

Гетьманців жорстко пройшовся по лобістами газодобувачами. Під час засідання комітету, на якому було ухвалено рішення рекомендувати ВР ухвалити проект про підвищення ставок ренти на газ Гетьманців заявив, що у наших реаліях торг недоречний.

Людям, які зараз перебувають в окопах, потрібно підняти зарплати, і це навіть не обговорюється. Підняти зарплати саме за рахунок надприбутків, які одержують газодобувачі, продаючи газ по 1000 доларів. Не потрібно захищати тих 9 найбільших сімей України, які отримують ці надприбутки! - сказав Гетьманцев.

Нагадаємо, що Бербок заявила, що ЄС запровадить проти РФ персональні, економічні та фінансові санкції. За її словами, партнери закликають Росію відкликати кроки, які є неприйнятними з точки зору міжнародного права.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Зарплата в Україні: в якій області працівникам платять найбільше Зарплата в Україні: в якій області працівникам платять найбільше
У січні-березні 2021 року середня місячна заробітна платня штатних працівників у Києві склала 18 722 гривень. Це на 45,9% більше, ніж в цілому по країні - 12 835 гривень.
"Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні "Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні
У "Нафтогазі" назвали фіксований річний тариф на газ який діятиме для українського населення вже з 1 травня. Зокрема усі клієнти цієї компанії протягом 2021 року платитимуть за газ ціну в 7,96 гривні за кубометр.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Loading...
Load next