США зробили перший крок до заборони російської нафти

США зробили перший крок до заборони російської нафти
Група американських сенаторів підготувала законопроєкт про заборону імпорту російської нафти.

Проєкт підготовлено двопартійною групою американських сенаторів, що підвищує шанси на його прийняття, відзначає агентство. Щоб стати законом, документ спочатку мають прийняти Сенат і Палата представників, а після того – його має підписати президент Джо Байден. Проєкт представили у четвер, 3 березня, повідомляє агентство Reuters.

Автори заявляють, що поставки російської нафти можна замінити збільшенням видобутку в Північній Америці та інших місцях.

Авторами Законопроєкту "Про заборону імпорту російських енергоносіїв" є 18 сенаторів палати, що складається з 100 депутатів, у тому числі Джо Манчін, консервативний демократ, і Ліза Мурковскі, республіканець. Неясно, чи отримає законопроєкт 60 голосів у Сенаті, які необхідні для його ухвалення, але той факт, що кілька демократів є співавторами, збільшує його шанси. Відзначається, що сам президент Байден дуже обережно висловлюється щодо всього, що стосується цін на бензин.

За даними Управління енергетичної інформації (EIA), Сполучені Штати імпортували з Росії в середньому понад 20,4 мільйона барелів сирої та нафтопродуктів щомісяця в 2021 році, що становить близько 8% імпорту рідкого палива в США.

У четвер Par Pacific Holdings (PARR.N) став першим нафтопереробним заводом у США, який призупинив закупівлю російської нафти для свого НПЗ на Гаваях.

Росія є другим за величиною експортером сирої нафти, щодня постачаючи від 4 до 5 мільйонів барелів нафти, поступаючись лише Саудівській Аравії.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Мінус 60% експорту і сотні мільйонів доларів: скільки може втратити Україна через морські "навчання" РФ Мінус 60% експорту і сотні мільйонів доларів: скільки може втратити Україна через морські "навчання" РФ
Росія заблокувала судноплавство на великих ділянках уздовж українського узбережжя Чорного та Азовського морів. Заборона почне діяти о 23:00 (за київським часом) 13 лютого і заявлений кінець – 23:00 (за Києвом) 19 лютого.
Loading...
Load next