В Міноборони розповіли скільки платять військовим під час бойових дій за добу

В Міноборони розповіли скільки платять військовим під час бойових дій за добу

Військовослужбовцю, який бере безпосередню участь у бойових діях, за добу держава виплачує 3 тисячі гривень. Небойовий день оплачується у розмірі 1 тис. грн.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ, передає "Укрінформ".

З початку війни, з 24 лютого, було збільшено грошове забезпечення для всіх військовослужбовців на 30 тис. грн на місяць у випадку, якщо немає боїв. І з розрахунку 100 тисяч за місяць військовослужбовцю, який безпосередньо бере участь у боях. Якщо поділити на дні, тут іде розрахунок, що небойовий день, але під час війни, для військовослужбовців – це тисяча гривень. Якщо ми говоримо про день, коли йдуть бої, то це 3 тисячі гривень на день, - поінформувала Маляр.

За її словами, дані про кількість бойових днів конкретного військовослужбовця отримуються від підрозділів ЗСУ. Міністерство оборони перераховує ці гроші на війська і вони безпосередньо розраховуються з військовослужбовцями.

Станом на 10 травня міністерство перерахувало 34,5 млрд грн, і це грошове забезпечення і доплати з розрахунку 30 тисяч грн на місяць. Далі ми плануємо вже до 20 травня сплатити ще 34 млрд грн на війська, і це вже будуть виплати бойові й інші виплати, - повідомила заступниця міністра.

Маляр також зазначила, що непорозуміння щодо оплати військовослужбовцям, які фіксувались у перший місяць війни, були ретельно вивчені та вирішені. Їх причиною були неналежне оформлення документів або проблеми з підрахунком та доказами.

Нагадаємо, раніше Конгрес США ухвалив законопроєкт про допомогу Україні на 40 мільярдів доларів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України 300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України
Центробанк Росії втратив доступ до 300 мільярдів доларів резервів, що лежать на рахунках за кордоном. Їх вже зарезервували для України.
"Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського "Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського
26 листопада відбулася суперечка між журналістом і президентом України Володимиром Зеленським під час пресмарафону.
Loading...
Load next