"Проблема в росії": в Мінекономіки заявили, що Україна бачить один вихід для експорту зерна морем

"Проблема в росії": в Мінекономіки заявили, що Україна бачить один вихід для експорту зерна морем

Міністр закордонних справ Сергій Лавров говорить неправду, коли каже, що основна перешкода для експорту українського зерна – це протикорабельні міни, якими Україна захистила своє узбережжя від російського вторгнення. Про це сказав заступник міністра економіки, торговельний представник України Тарас Качка в коментарі Politico.

Основні перешкоди – це російські військові кораблі та небезпека, яку вони становлять для торгівлі, комерції та перевезення вантажів. Міни – абсолютно другорядна тема, – сказав Качка.

За словами заступника міністра, заяви Лаврова – це спроба перекласти відповідальність.

Насправді вони не ведуть переговорів, а лише створюють свій антизахідний наратив. З усіма своїми заявами вони намагаються удати, що не Росія, а Україна, і не Росія, а санкції Заходу є причиною продовольчої кризи. Але все навпаки, – сказав Качка.

Він додав, що серйозні дискусії щодо створення гуманітарного коридору для вивезення українського зерна ще не розпочалися. Все, що відбувається зараз, – це "неспокійні спроби знайти рішення".

Коли цей етап завершиться, я думаю, що дискусії про відправлення військових кораблів до України стануть помітнішими й конкретнішими. Ми дуже близькі до цих обговорень, тому що іншого виходу немає, – сказав Качка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія вкрала з території України близько 600 тис. тонн аграрної продукції.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Супровід для українських суден, що експортують зерно - The Times Супровід для українських суден, що експортують зерно - The Times
Щоб запобігти глобальному голоду та черговій кризі політики Великої Британії та Литви обговорили шляхи розв'язання проблеми.
Loading...
Load next