ЄС готує новий пакет допомоги для України на 9,5 млрд доларів – ЗМІ

ЄС готує новий пакет допомоги для України на 9,5 млрд доларів – ЗМІ

Європейський Союз найближчими днями доопрацьовує деталі нового пакета фінансової допомоги в 9 мільярдів євро (9,5 мільярдів доларів) для України.

Про це інформує видання Bloomberg з посиланням на власні джерела в ЄС.

Повідомляють, що нова програма макрофінансової допомоги складатиметься з 25-річних позик із відстрочкою платежів на 10 років, повідомили три чиновники ЄС, які додали, що виплати відсотків будуть покриватися з бюджету ЄС.

За словами чиновників, ця пропозиція, ймовірно, буде готова наприкінці цього тижня, а лідери ЄС мають зустрітися у четвер і п’ятницю в Брюсселі, щоб обговорити план реконструкції України та її заявку на членство в блоку. План допомоги мають затвердити всі 27 країн-членів.

Затвердженню остаточного плану пакета фінансової допомоги завадили різні пропозиції стосовно вигляду виплат: Єврокомісія наполягала на позиках, а Німеччини наполягала надати допомогу у формі грантів, аби не збільшувати навантаження на український бюджет.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Європейський союз виділив 600 мільйонів євро допомоги - це останній транш Україні Європейський союз виділив 600 мільйонів євро допомоги - це останній транш Україні
Європейська комісія від імені Європейського союзу виплатила 600 млн євро макрофінансової допомоги Україні.
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Loading...
Load next