Приголомшлива цифра: стало відомо, скільки Україна щомісяця витрачає на війну з росією

Приголомшлива цифра: стало відомо, скільки Україна щомісяця витрачає на війну з росією

Через повномасштабну війну з росією щомісячні витрати України становлять 5-6 мільярдів доларів.

Про це заявила глава USAID (Агентства США з міжнародного розвитку) Саманти Пауер, пише DW.

Середньомісячні витрати уряду, який повинен справлятися з війною, за останніми розрахунками становлять близько $5-6 млрд на місяць, – сказала Пауер.

Вона зазначила, що це приголомшливі витрати, і навіть $7,5 млрд, які адміністрація США готується виділити як допомогу Україні, не вистачить, щоб покрити всі потреби.

Ми знаємо, що цих грошей не вистачить, ми знаємо, що надалі буде потрібно ще більша пряма бюджетна підтримка, – зазначила Пауер.

Говорячи про проблеми, пов'язані з довгостроковими наслідками війни Росії проти України, Пауер зазначила, що путін "перетворює на зброю продовольство і гуманітарну допомогу, використовуючи їх як інструмент війни в Україні, перетворює на зброю глобальний голод і використовує дезінформацію, намагаючись переконати країни, що розвиваються, що причиною їх проблем з харчовими продуктами є санкції (західних країн проти рф, – ред.)", а не дії самої росії, що включають блокаду українського продуктового експорту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС готує новий пакет допомоги для України на 9,5 млрд доларів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
Loading...
Load next