Україна пропонує інвесторам "Укравтодору" та "Укренерго" відтермінування виплат

Україна пропонує інвесторам "Укравтодору" та "Укренерго" відтермінування виплат
Прем'єр-міністр України наголосив, що зараз держава консолідує всі наявні ресурси на першочергові потреби.

Україна пропонує інвесторам у цінні папери «Укравтодору» та «Укренерго» відтермінувати виплату боргів за ними щонайменше на 2 роки.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, зараз держава консолідує всі наявні ресурси на першочергові потреби. Фінансування армії, підготовка до опалювального сезону, виплата пенсій, відновлення критичної інфраструктури.

У рамках узгодженої та скоординованої політики, яку впроваджує Міністерство фінансів, Україна відверто говорить з усіма нашими кредиторами щодо відтермінування виплат за нашими боргами. У тому числі за боргами державних компаній, - зазначив Шмигаль.

Таким чином, сьогодні Уряд прийняв документи, якими пропонує власникам облігацій «Укравтодору» на суму 700 млн доларів відстрочити погашення відсотків за ними до кінця 2024 року.

Так само запропоновано власникам цінних паперів «Укренерго» на суму 825 млн доларів відтермінувати виплати на 2 роки.

Очікуємо, що кредитори підтримають звернення України. В умовах нинішніх безпрецедентних викликів така політика буде стосуватися всіх наших зобов’язань.

Нагадаємо, Україна офіційно попросила у США "газовий ленд-ліз".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
Секретаріат Енергоспівтовариства погодив остаточну сертифікацію "Укренерго" Секретаріат Енергоспівтовариства погодив остаточну сертифікацію "Укренерго"
Українська енергетична система вже скоро об’єднається з європейською.
Loading...
Load next