Росія повністю зупинила постачання газу Північним потоком

Росія повністю зупинила постачання газу Північним потоком
Компанія почала планові профілактичні роботи.

Росія починає планове припинення поставок газу до Європи газопроводом "Північний потік-1".

Згідно з даними оператора, у середу вранці потік газу в Європу впав до нуля в рамках запланованої зупинки, оголошеної минулого тижня.

Зупинка триватиме до 2 вересня, підтвердив у п'ятницю "Газпром". Там заявили, що через три дні трубопровід буде перезапущено "за умови, що не буде виявлено жодних несправностей". Потоки відновляться на тому самому зниженому рівні, на рівні 20% пропускної спроможності, який він забезпечував з кінця липня.

Зазначимо, що «Північний потік-1» є найбільшим газопроводом, який постачає російський природний газ до Європи через Німеччину, і раніше був закритий на 10 днів наприкінці липня для того, що «Газпром» назвав «річним техобслуговуванням». 

Нагадаємо, 22 серпня ціна на газ у Європі досягла максимуму з березня.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Ціни на газ у Європі побили історичний максимум: вартість тисячі кубометрів перевищила 1000 доларів Ціни на газ у Європі побили історичний максимум: вартість тисячі кубометрів перевищила 1000 доларів
Рекордно високі ціни на газ у Європі пов'язують із зростання попиту та конкуренції з Азією, а також дефіциту пропозиції від російського "Газпрому", який є найбільшим постачальником газу у Європі.
"Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2" "Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2"
Скандальний газопровід "Північний потік-2" Росія збудувала в обхід України. Зокрема, на початку вересня 2021 року РФ оголосила про завершення будівництва газопроводу й вже до кінця року планує здійснити перші поставки газу через нього.
Україна запропонувала Росії знижку на транспортування природного газу Україна запропонувала Росії знижку на транспортування природного газу
За інформацією Bloomberg, відповідна пропозиція вже обговорюється з європейськими партнерами.
Loading...
Load next