"Укрексімбанк" продає борги позичальників-фізосіб

"Укрексімбанк" продає борги позичальників-фізосіб

Державний "Укрексімбанк" ухвалив рішення щодо продажу прав вимоги за кредитними зобов'язаннями позичальників – фізичних осіб, які не виконують зобов’язання перед банком. Про це повідомляє пресслужба банку.

Таке рішення ухвалили, "враховуючи ризики воєнного часу та з метою зниження рівня NPL в кредитному портфелі".

Продаж здійснюється згідно з Постановою КМУ України "Про затвердження критеріїв та умов визначення банками, в яких державі належить 75 і більше відсотків статутного капіталу, заходів з управління проблемними активами" за №281 від 15.04.2020 року, - зазначили у фінустанові.

Основні характеристика портфеля:

  • Кредити фізичних осіб, забезпечені заставою (домоволодіння, квартири, земельні ділянки, об'єкти комерційної нерухомості. Географія – вся Україна).
  • Кредити фізичних осіб, за якими заставу продано в рамках виконавчого провадження або в процедурі ліквідації майнових поручителів.
  • За 80% портфеля Банком проведено претензійно-позовну роботу та ініційовано виконавче провадження.
  • Лоти формуються за кредитними договорами як окремих позичальників, так і груп позичальників, пов’язаних договорами забезпечення (іпотеки, застави тощо).

Загалом на продаж виставляється 362 лоти на суму заборгованості близько 2 млрд гривень.

При цьому початковий продаж здійснюватиметься шляхом англійських аукціонів з проведенням торгів з підвищенням ціни. Стартовою ціною є номінальна (повна) сума заборгованості позичальників перед банком.

Нереалізовані лоти у разі наявності пропозицій з ринку щодо викупу будуть виставлені на голландські аукціони з проведенням торгів зі зниженням початкової ціни за окремим рішенням банку.

Перші аукціони (170 лотів на 1,2 млрд грн) заплановано на 17 жовтня в системі електронних торгів OpenMarket (ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України), де розміщено перелік лотів банку.

Нагадаємо, що у ЄС затвердили ще 5 млрд євро макрофіну Україні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Сбєрбанку" дозволили змінити назву в Україні до літа 2022 року "Сбєрбанку" дозволили змінити назву в Україні до літа 2022 року
Дочірній компанії російського "Сбєрбанку" дозволили змінювати назву в Україні до серпня 2022 року.
Зеленський підписав закон щодо примусової реструктуризації валютних кредитів Зеленський підписав закон щодо примусової реструктуризації валютних кредитів
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо споживчих кредитів, наданих в іноземній валюті» № 1381-IX, який парламент ухвалив 13 квітня 2021 року.
Економічна ситуація в Україні:  економічні прогнози на майбутнє та зростання курсу долара (відео) Економічна ситуація в Україні: економічні прогнози на майбутнє та зростання курсу долара (відео)
Фахівці передбачають, що з початком осені можливе підвищення вартості долара та євро на українському валютному ринку.
Loading...
Load next