Румунія отримає €126 млн від ЄС на підтримку портів для українського експорту

Румунія отримає €126 млн від ЄС на підтримку портів для українського експорту

Європейська комісія виділить €126 млн, аби підтримати інвестиції в румунські порти, які після початку повномасштабної війни Росії проти України зіткнулися зі збільшенням торгових потоків.

Про це повідомляє Єврокомісія.

Таке рішення допоможе полегшити торгівлю України згідно з цілями плану дій ЄС "Шляхи солідарності".

Ця схема, вартістю €126 млн, дасть змогу Румунії скоротити вузькі місця, що виникли через раптове збільшення кількості товарів, що прибувають до портів узбережжя Дунаю та Чорного моря. Ця допомога дасть можливість портовим операторам обробляти та зберігати товари, тим самим зменшуючи блокаду, викликану війною Росії проти України. Це зробить внесок у план дій ЄС "Шляхи солідарності", не створюючи при цьому надмірну конкуренцію на єдиному ринку, - заявила віцепрезидент Єврокомісії з конкурентної політики Маргрет Вестагер.

Відомо, що допомогу надаватимуть грантами розміром до €10 млн логістичним компаніям, які працюють у румунських портах, розташованих на східному кордоні ЄС (Констанца, Галац, Джурджу), у каналі Дунай - Чорне море (Поарта-Албеа, Мідія та Неводарі), Сулінському каналі або в портах-супутниках Констанци (Мідія та Мангалія).

У повідомленні зазначено, що Румунія повідомила Єврокомісію про свої плани підтримати компанії у своїх портах з метою інвестувати в додаткові вантажно-розвантажувальні або складські потужності для переробки товарів, які відхилилися від своїх торговельних маршрутів через російсько-українську війну. Схема з бюджетом €126 млн діятиме до 31 грудня 2024 року.

Нагадаємо, В Ірландії заявили, ще не відправлятимуть українських біженців додому, поки не закінчиться війна

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн
Перший транш Європейської комісії від імені ЄС в розмірі 600 млн євро Україна отримала в грудні минулого року в рамках програми макрофінансової допомоги, пов’язаної з COVID-19.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Loading...
Load next