ЄС однозначно ухвалить надання Україні €50 мільярдів - Стефанішина

ЄС однозначно ухвалить надання Україні €50 мільярдів - Стефанішина

Небезпеки того, що Україна залишиться без фінансування Європейського Союзу, немає, рішення про надання фінансової допомоги Києву в розмірі 50 млрд євро на наступні чотири роки однозначно буде ухвалено.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

Хочу звернутися до всіх українців і сказати, що небезпеки того, що Україна залишиться без фінансування Європейського Союзу, немає, це рішення однозначно буде ухвалено. Ми маємо, як мінімум, три-чотири сценарії ухвалення цього рішення на столі, але боремося за найкраще і найпередбачуваніше для нас - це 50 млрд євро на чотири роки, проголосоване консенсусом усіх держав, - сказала Стефанішина.

За її словами, це означатиме, що Єврокомісія матиме суверенне право щодо його реалізації, що дуже важливо.

Нагадаємо, Прем’єр Швеції погодився зустрітися з Орбаном для обговорення заявки на вступ у НАТО

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн
Перший транш Європейської комісії від імені ЄС в розмірі 600 млн євро Україна отримала в грудні минулого року в рамках програми макрофінансової допомоги, пов’язаної з COVID-19.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Loading...
Load next