Україна експортує рекордний обсяг електроенергії до п’яти сусідніх країн

Україна експортує рекордний обсяг електроенергії до п’яти сусідніх країн

Протягом доби 4 березня планується експортувати рекордний обсяг електроенергії до п’яти країн: Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії та Молдови. 

Про це повідомляє національний оператор «Укренерго».

Заплановано поставити на експорт рекордний обсяг електроенергії – 13 264 МВт*год, із максимальною потужністю в окремі години до 716 МВт, – зазначають у повідомленні.

Українська енергетична компанія наголосила, що експорт електроенергії до інших країн здійснюється при умові відсутності дефіциту в енергосистемі.

Повноводдя в річках і сонячна погода сприяють активній роботі гідроелектростанцій та електростанцій на ВДЕ (відновлювані джерела енергії – ред.). Завдяки цьому виробники електроенергії мають можливість не тільки повністю забезпечувати потреби українських споживачів, але й продавати електроенергію в сусідні країни, отримуючи кошти для подальшого відновлення після збройних атак росіян, – пише «Укренерго».

У компанії додали, що тепла погода тримає рівень споживання електроенергії «на стабільно низькому, як для опалювального періоду, рівні».

Нагадаємо, Підготовка теракту: у Бельгії затримали групу підлітків та дорослого

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні з 1 липня очікується підвищення цін на електроенергію В Україні з 1 липня очікується підвищення цін на електроенергію
Ймовірно, зростання стосуватимуться лише тих, хто використовує понад 300 кВт-год на місяць.
Електростанція ДТЕК Ахметова загрожує енергосистемі України — СБУ Електростанція ДТЕК Ахметова загрожує енергосистемі України — СБУ
Запорізька ТЕС, що входить в структуру холдингу ДТЕК Ріната Ахметова, порушує законодавство в сфері виробництва електроенергії, це може дестабілізувати енергетичну систему України. 
Loading...
Load next