У Києві лікарі-хабарники «заробляли» на померлих від COVID-19

У Києві лікарі-хабарники «заробляли» на померлих від COVID-19
Поліція затримала на хабарі завідувача патологоанатомічним відділенням та лікаря однієї зі столичних лікарень. Вони «заробляли» на видачі тіл померлих від COVID-19.

 Гроші вимагали від родичів померлих осіб, у яких було підтверджено коронавірусну хворобу (COVID-19), а також за надання послуг, що повинні надаватися безоплатно.

Завідувач та лікар за «винагороду» обіцяли підготувати та видати тіло померлої. Крім того, вимагали та отримували неправомірну вигоду від родичів померлих осіб за прискорення розтину, зберігання тіл у холодильних камерах, підготовку до поховання та інші послуги, які згідно з розпорядженням МОЗ повинні надаватися безкоштовно. 

Сьогодні, 13 квітня, завідувача патологоанатомічним відділенням та лікаря-патологоанатома затримали під час отримання ними чергової суми неправомірної вигоди у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Досудове розслідування триває – його здійснюють слідчі столичної поліції за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Правоохоронці встановлюють інших осіб, можливо причетних до організації корупційної схеми, а також інші епізоди їхньої протиправної діяльності.
 

Читайте також
Поліція Києва оштрафувала 81 відвідувача ресторанів, які ігнорували карантин (відео) Поліція Києва оштрафувала 81 відвідувача ресторанів, які ігнорували карантин (відео)
За минулу добу поліцейські Києва перевірили ще 793 заклади на дотримання карантину.
Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму
Російські літаки "долітались" до Криму. Український суд за клопотанням прокуратури АР Криму та міста Севастополя арештував 12 літаків російського авіаперевізника який здійснював польоти до закритого Україною пункту пропуску "Сімферополь-авіа".
Рекордний хабар на 5 мільйонів: справу незаконно намагаються забрати у Антикорупційного суду Рекордний хабар на 5 мільйонів: справу незаконно намагаються забрати у Антикорупційного суду
Справу часів Януковича, щодо ексміністра екології Миколи Злочевського та рекордний хабар спробують забрати з Антикорупційного суду.
Loading...
Load next