У ТКГ не змогли домовитись про "великоднє перемир'я" на Донбасі

У ТКГ не змогли домовитись про "великоднє перемир'я" на Донбасі
Учасникам Тристоронньої контактної групи за 6 годин переговорів так і не вдалось домовитись про так зване "великоднє перемир'я" на Донбасі.

Однак, Україна та Росія все ж таки змогли дійти компромісу, але ухвалити рішення завадили "російські маріонетки". Про це повідомив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович, пише "Інтерфакс-Україна".

"Всі сторони погодилися з необхідністю встановити "великоднє перемир'я". Було запропоновано 2 тексти документа – український і російський. Але не вдалося нам поки домовитися щодо остаточного тексту, тому що є чутливі формулювання. Потрібен час, щоб їх добре продумати", - розповів Арестович.

Зокрема представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш, виданню "РБК-Україна" повідомив, що до переговорів ТКГ приєдналися представник Кремля Дмитро Козак, а також керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

"Не домовилися, на жаль, ні про що. В результаті - дотримання режиму "тиші", яке мало початися з 12-тої години завтрашнього дня, не почнеться. Домовленість не було досягнута. Маріонетки Москви заблокували це рішення", - зазначив Гармаш.

Зазначимо, що про можливе перемир'я на Донбасі під час Великодніх свят говорив також і президент України Володимир Зеленський. Тоді він зазначив, що ТКГ майже завершила відповідні перемовини.

"Я вважаю, що ми вже на фініші цього узгодження. Засідання ТКГ, перш за все підгрупи з безпеки, буде ще завтра, буде продовження. Мені здається, всі сторони вже все узгодили. Не погодили тільки документальне формулювання цієї домовленості", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що зміни у Мінських угодах можуть призвести до неминучої “різанини на Донбасі”. Також, за його словами, війни на Донбасі "можна і потрібно уникнути".

Читайте також
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото) МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото)
Українська делегація повідомила, що у цій заяві дипломати вимагають від української сторони повідомити місце знаходження Косяка та надати доступ до нього російським дипломатам.
Loading...
Load next