Проти "Партії Шарія" відкрили кримінальні справи за відмивання доходів і махінації

Проти "Партії Шарія" відкрили кримінальні справи за відмивання доходів і махінації
Проти журналіста й лідера "Партії Шарія" Анатолія Шарія відкрили декілька кримінальних справ, які стосуються відмивання доходів, ухилення від сплати податків та махінації у фінансуванні партії.

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальні провадження щодо блогера Анатолія Шарія через ймовірне відмивання доходів, ухилення від сплати податків та махінації у фінансуванні "Партії Шарія". Про це на своїй сторінці у своєму Telegram-каналі повідомив депутат Олексій Гончаренко.

Зокрема, про фінансові махінації Шарія свідчать відповіді Офісу Генпрокурора та НАЗК на депутатські звернення Олексія Гончаренка. 

НАЗК повідомило, що в результаті аналізу звіту “Партії Шарія” виявили ознаки кримінальних правопорушень: подання завідома неправдивих даних відомостей фінансового характеру та невідповідність сум доходів осіб, що фінансували партію, розмірам внеску, - повідомив Гончаренко.

У НАЗК наголосили, що відповідні матеріали щодо махінацій Шарія вже передали Нацполіції та Фіскальній службі. Наразі правоохоронці проводять досудове слідство у кримінальному провадженні.

Схоже, не дарма Толік так відкрито облизує російських пропагандистів у себе на каналі. Скоро цьому "зовсім не проросійському політику" не буде куди більше тікати, - зазначив Гончаренко.

Нагадаємо, нещодавно СБУ провела обшуки у засновників "Партії Шарія". Засновників громадської організації "Партія Шарія" підозрюють у розповсюдженні агітаційних матеріалів, спрямованих на зміну кордонів України та порушення конституційного ладу.

Читайте також
У справі ексголови "Укравтодору" Новака у Польщі затримали громадянку України У справі ексголови "Укравтодору" Новака у Польщі затримали громадянку України
Польські спецслужби затримали українку у справі колишнього очільника "Укравтодору" Славоміра Новака. Українську фігурантку справи звинувачують у відмиванні коштів.
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
ДФС проводить обшуки у "Нафтогаз Україна" через несплату податків посадовцями компанії ДФС проводить обшуки у "Нафтогаз Україна" через несплату податків посадовцями компанії
Державна фіскальна служба прийшла з обшуками у приміщення НАК "Нафтогаз". Обшуки проводяться у справі через несплату ПДВ посадовцями компанії на суму 2,7 мільярда гривень.
Loading...
Load next