Українців з Туреччини евакуйовували катером: дороги до аеропорту охопив вогонь

Українців з Туреччини евакуйовували катером: дороги до аеропорту охопив вогонь
Вогонь був за 2 кілометри від відпочинкових зон. Полум'я охопило і дороги, які ведуть до аеропорту.

 У Туреччині подекуди вогонь і дим дісталися трас, які ведуть до аеропорту. Туристів із Ічмелеру довелося переправляти морем. Про це інформує 24 канал. 

Очевидиця Алеся Павлинська, яка відпочивала з родиною в Ічмелері, коли вогонь почав охоплювати ліси довкола розповіла про подробиці евакуації. 

У четвер, 29 липня – другий день пожеж у неї та родини був запланований виліт із містечка Ічмелер, що за 8 кілометрів від популярного Мармарису.

Алеся розповіла, що дим здіймався над готелями і пляжами, було видно, що горить ліс. За кілька годин здалося, що пожежу загасили, проте, через певний час вогонь знову почав здійматися. Вогонь був лише за 2 кілометри від відпочинкових зон.

Дорога, яка вела до аеропорту, була охоплена вогнем. Виліт у Алесі був запланований на вечір.  Жінка думала, аби поїхати об'їзною дорогою до летовища, проте, це теж було небезпечно, оскільки вона була охоплена полум'ям. 

Разом із готельним гідом вирішили, що краще переправитися до Мармарису морем. За допомогою поліції людей доправили на причал. Туристам дали воду і маски у дорогу.

Звідти машиною туристів доправили в аеропорт Деламан. Разом із Алесею Павлинською так доправляли ще декілька сімей із готелів.

Жінка зауважива, що працівники готелю відмінно справилися з ситуацією. 

Гід заспокоював, що у такій ситуації безпечніше залишатися у готелі, сидіти в номерах і закрити вікна, – розповіла Алеся Павлинська.

Нагадаємо, що вже декілька днів на півдні Туреччини вирують лісові пожежі.  Сьогодні, 30 липня, Україна направила до Туреччини два пожежні літаки. Вони будуть допомагатимуть гасити масштабні лісові пожежі, які забрали життя щонайменше чотирьох людей.
 

Читайте також
Лісові пожежі у Туреччині: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти (відео) Лісові пожежі у Туреччині: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти (відео)
Рекомендації міністерства зумовлення з урахуванням непрогнозованого подальшого розвитку надзвичайної ситуації.
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
Українські рятувальники показали гасіння лісових пожеж у Туреччині (відео) Українські рятувальники показали гасіння лісових пожеж у Туреччині (відео)
Всього від початку робіт здійснено 16 скидів води (128 т).
Loading...
Load next