Лісові пожежі у Туреччині: українські вертольоти поблизу Бодрума загасили вогонь (відео)

Лісові пожежі у Туреччині: українські вертольоти поблизу Бодрума загасили вогонь (відео)
Українські пілоти та пожежники зараз героїчно рятують турецькі ліси від нищівного вогню - гасили вогонь вночі в умовах гірської місцевості.

Українські пожежники допомагають Туреччині гасити лісові пожежі. Так, в ніч з 10 на 11 серпня чотири екіпажі авіакомпанії "Українські вертольоти" вперше в Європі загасили лісові пожежі вночі в умовах гірської місцевості та повністю ліквідували пожежу в районі Дерекьой, що в 15 км від курортного Бодрума, на південному заході країни.

Про це повідомили в прес службі авіакомпанії "Українські вертольоти".

Силами тільки чотирьох вертольотів авіакомпанії в ніч з 10 на 11 серпня було ліквідовано лісові пожежі в районі населеного пункту Дерекой, що в провінції Мугла. Під час проведення операції було здійснено 84 скидання води загальною масою 252 тонни. Забір води здійснювався з Егейського моря, - повідомили в компанії.

Інші вертольоти, крім українських, в цій операції не були залучені та потужні лісові пожежі були повністю ліквідовані. Окрім цього, в  авіакомпанії наголосили, що контроль за польотами здійснювала спеціальна група від міністерства сільського та лісового господарства Туреччини.

Зауважимо, що для виконання завдань з пожежогасіння біля Бодрума вчора був здійснений 1,5-годинний переліт, після чого на світанку екіпажі повернулися до Стамбула.

Нагадаємо, що наприкінці липня Україна відправила два літаки в Туреччину для ліквідації лісових пожеж. 

Читайте також
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
Лісові пожежі у Туреччині: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти (відео) Лісові пожежі у Туреччині: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти (відео)
Рекомендації міністерства зумовлення з урахуванням непрогнозованого подальшого розвитку надзвичайної ситуації.
Масштабні пожежі в Греції: українців серед постраждалих поблизу Афін - немає (фото) Масштабні пожежі в Греції: українців серед постраждалих поблизу Афін - немає (фото)
Узбережжя Середземного моря - Туреччини, Греції та італійських островів - палають нищівним вогнем. Зокрема, в Греції очікується подальше підвищення температури.
Loading...
Load next