У Києві судитимуть чоловіка, який погрожував підірвати гранату в приміщенні Кабінету Міністрів України

У Києві судитимуть чоловіка, який погрожував підірвати гранату в приміщенні Кабінету Міністрів України
Печерською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який погрожував підірвати гранату у приміщенні Кабінету Міністрів України.

Його дії кваліфіковано як незаконне позбавлення волі із застосуванням зброї, захоплення державної будівлі та незаконне зберігання бойових припасів (ч. 2 ст. 146, ст. 341 та ч. 1 ст. 263 КК України), - повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Розслідуванням встановлено, що 4 серпня 2021 року колишній військовослужбовець прийшов до приміщення КМУ на вул. Грушевського та, висмикнувши із бойової гранати РГН запобіжне кільце, повідомив про захоплення будівлі. Він наказав двом працівникам Кабміну перебувати поруч, а співробітникам Управління державної охорони триматися осторонь та не застосовувати зброю.

За результатами перемовин з правоохоронцями за участі іншого військослужбовця чоловік привів гранату у безпечний стан, віддав її працівникам поліції та здався.

Під час досудового розслідування підозрюваний пояснив свої дії гострою реакцією на складні життєві обставини та щиро розкаявся. За результатом стаціонарної судово-психіатричної експертизи чоловіка визнано осудним. Наразі він перебуває під вартою.

Нагадаймо, Володимиру Прохничу, ветерану АТО, який з гранатою прийшов до будівлі Кабінету Міністрів, повідомили про підозру. Чоловіку загрожує до 7 років ув'язнення.

Читайте також
У Києві поліція затримала банду, яка труїла людей: одна з жертв померла (відео) У Києві поліція затримала банду, яка труїла людей: одна з жертв померла (відео)
Від дій правопорушників навіть помер один із потерпілих. П'ятьох осіб підозрюють у вчиненні розбійних нападів на громадян із використанням сильнодіючих лікарських препаратів.
Били руками й ногами: у ДБР повідомили про нові факти поліцейського свавілля (фото) Били руками й ногами: у ДБР повідомили про нові факти поліцейського свавілля (фото)
Одним із напрямів роботи ДБР є викриття та притягнення до відповідальності правоохоронців, які перевищують свої повноваження і знущаються з громадян. Серед останніх таких історій — перевищення повноважень працівниками поліції у Житомирській та Запорізькій областях, а також на Київщині.
За справу взялася поліція: київська вчителька побила дитину з аутизмом ще у 2020 році (відео) За справу взялася поліція: київська вчителька побила дитину з аутизмом ще у 2020 році (відео)
Вчителька відлупцювала дитину з аутизмом на очах в інших школярів. Столична поліція переконана, що інцидент трапився близько пів року тому - у 2020 році.
Loading...
Load next