Пожежа в будинку для пристарілих: нові деталі (фото)

Пожежа в будинку для пристарілих: нові деталі (фото)
Постраждалим було надано необхідну медичну допомогу, госпіталізації вони не потребують. Зараз усіх пацієнтів транспортують до іншої будівлі цього закладу, розташованої в Дніпрі.

Про нові відомості, які стосуються сьогоднішньої пожежі повідомила на своїй фейсбук-сторінці Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова

Фото: Людмила Денісова

За її дорученням регіональна представниця Уповноваженої ВРУ з прав людини у Дніпропетровській області Тетяна Кокшарова відвідала приватний будинок для літніх людей «Тепло любих» у місті Дніпро, де сьогодні сталася пожежа, внаслідок якої загинуло п’ятеро жінок.

У будинку проживало 30 осіб віком від 75 до 89 років, з яких 23 лежачих хворих. Як було з’ясовано працівником Секретаріату Уповноваженого, на другому поверсі будівлі, де перебували лежачі хворі, сталося замикання електричної проводки, - повідомляє Денісова.

За її словами постраждалим було надано необхідну медичну допомогу, госпіталізації вони не потребують. Зараз усіх пацієнтів транспортують до іншої будівлі цього закладу, розташованої в Дніпрі.

Хочу наголосити, що 2021 році працівниками Офісу Уповноваженого здійснено 41 моніторинговий візит національного превентивного механізму до приватних закладів різних типів. З них - 29 до приватних геріатричних пансіонатів з метою моніторингу додержання прав осіб, які там перебувають. У 90% таких візитів було зафіксовано порушення протипожежних норм, - зазначає нардепка.

Людмила Денісова повідомляє, що серед основних порушення вимог Правил пожежної безпеки України:

  •  на вікнах встановлено нерозпашні ґрати;
  • двері приміщень зачиняються на замок, а ключі від них - у персоналу;
  • не здійснюють технічне обслуговування вогнегасників;
  • протипожежна сигналізація — відсутня. 

На жаль, з часу трагічної події, яка сталася у січні поточного року в аналогічному закладі Харкова, коли загинуло 15 осіб літнього віку, висновків не зроблено, - підсумовує Денісова.

Наостанок вона звернулася до Міністра соціальної політики України Марини Лазебної та голів обласних державних адміністрацій щодо необхідності забезпечення контролю за діяльністю зазначених закладів відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, сьогодні, 16 листопада, до поліції надійшло повідомлення про те, що в приватному будинку для осіб похилого віку в Центральному районі міста Дніпро виявлено п’ятьох мертвих жінок віком від 75 до 89 років.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На Прикарпатті на житловий будинок впав легкомоторний літак: загинуло четверо осіб (відео) На Прикарпатті на житловий будинок впав легкомоторний літак: загинуло четверо осіб (відео)
Повітряне судно зачепило приватний житловий будинок, після чого дах особняка спалахнув потужним вогнем.
На Київщині внаслідок вибуху трапилась пожежа: є постраждалі та загиблий (відео) На Київщині внаслідок вибуху трапилась пожежа: є постраждалі та загиблий (відео)
Під Києвом в селі Білогородка в одному з житлових будинків трапилась пожежа, яка супроводжувалась потужним вибухом. На місці події рятувальники виявили тіло загиблого чоловіка.
На Прикарпатті внаслідок авіакатастрофи загинув пілот та троє американців (відео) На Прикарпатті внаслідок авіакатастрофи загинув пілот та троє американців (відео)
У літаку, який впав на приватний будинок у Прикарпатті, загинули пілот-українець і троє хасидів з США. Загиблі приїхали на Прикарпаття на відпочинок.
Loading...
Load next