На Івано-Франківщині сталася пожежа в реанімації лікарні: 4 загиблих, двоє з медиків у тяжкому стані (оновлено)

На Івано-Франківщині сталася пожежа в реанімації лікарні: 4 загиблих, двоє з медиків у тяжкому стані (оновлено)
Причина виникнення пожежі встановлюється.

У палаті реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні стався вибух 28 грудня. Відомо про 4 жертв, ще 4 медиків були травмовані. Про це повідомляє ДСНС в Івано-Франківській області.

Двоє з медиків — у тяжкому стані та ще двоє — у стані середньої тяжкості. Постраждалих госпіталізували із опіками до лікарні.

Зазначимо, 28 грудня о 21:22 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в палаті реанімаційного відділення на першому поверсі чотирьохповерхової будівлі Косівської ЦРЛ. На момент прибуття рятувальників площа пожежі орієнтовно складала 55 м.кв.

Фото: ДСНС у Івано-Франківській області

О 21:42 пожежу було локалізовано, а о 22:00 — ліквідовано.

За словами глави Івано-Франківської ОДА Світлани Оніщук, одна людина загинула від хвороби COVID-19, троє — від пожежі.

Пізніше в Telegram пресслужба ДСНС України повідомила, що пожежа в палаті реанімаційного відділення районної лікарні в місті Косів Івано-Франківської області виникла через запалену свічку в перенасиченому киснем приміщенні.

У реанімації працювали одночасно п'ять кисневих концентраторів, повітря було перенасичене киснем. Після трагічної загибелі одного з пацієнтів лікарні від COVID-19 один зі співробітників закладу за традицією поставив заупокійну свічку. Від контакту відкритого вогню з киснем у реанімаційній палаті сталося займання. У таких умовах швидкого поширення пожежі було не уникнути, — ідеться в повідомленні.

У ДСНС наголосили, що через грубе порушення правил пожежної безпеки загинуло троє людей.

Закликаємо керівників медичних установ суворо заборонити використання відкритого вогню в реанімаційних відділеннях та поблизу кисневого обладнання, — додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі загорівся двоповерховий житловий будинок.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
На Бурштинській ТЕС стався вибух: госпіталізовано п'ятеро осіб На Бурштинській ТЕС стався вибух: госпіталізовано п'ятеро осіб
Станція працює у штатному режимі, на безпеку енергосистеми інцидент не вплинув.
На Прикарпатті на житловий будинок впав легкомоторний літак: загинуло четверо осіб (відео) На Прикарпатті на житловий будинок впав легкомоторний літак: загинуло четверо осіб (відео)
Повітряне судно зачепило приватний житловий будинок, після чого дах особняка спалахнув потужним вогнем.
Loading...
Load next