За €3-4 тис. росіянин та українець продавали жінок за кордон: кількість жертв невідома (фото)

За €3-4 тис. росіянин та українець продавали жінок за кордон: кількість жертв невідома (фото)
Зловмисники "робили ставку на тих, хто мав фінансові чи інші матеріальні труднощі", таким чином заманюючи жінок на "офіційну роботу" в ЄС.

Служба безпеки України викрила діяльність міжнародної злочинної групи на Одещині, учасники якої продавали жінок за кордон за 3-4 тисячі євро.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на УСБУ в Одеській області.

Стало відомо, що впродовж кількох років зловмисники вербували українських жінок для продажу у сексуальне рабство до однієї з країн Євросоюзу під виглядом працевлаштування на високооплачувану роботу. Діяли в умовах надзвичайної конспірації, а кількість жертв ймовірно сягає десятків.

За оперативними даними, схему організував громадянин РФ разом зі своїм українським спільником, заручившись «партнерством» у країні «працевлаштування» жінок. Зловмисники підшуковували кандидаток через особисті контакти та в мережі Інтернет, у популярних соціальних мережах, - йдеться в повідомлення.

Фото: УСБУ

В СБУ зазначають, що зловмисники "робили ставку на тих, що мав фінансові чи інші матеріальні труднощі". Відповідно, як варіант вирішення, пропонували "легальне працевлаштування" ЄС. З метою конспірації, співбесіди проводили, в основному, онлайн.

Після отримання згоди жертви, виготовляли увесь необхідний для перетину державного кордону пакет документів. Заробітчанкам це подавалося як їх боргове зобов’язання перед «роботодавцем». Український ділок після переправлення жінок до Європи передавав їх своєму європейському напарнику. За кожну доставлену «бранку» зловмисники отримували від 3 до 4 тисяч євро, - розповіли в СБУ.

Співробітники СБУ запобігли незаконному переправленню за описаною схемою за кордон 2 жінок у пункті пропуску «Шегині» на кордоні з Польщею. Одночасно з тим, на одному з гірськолижних курортів Закарпаття правоохоронці затримали організатора схеми, громадянина РФ.

Фото: УСБУ

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) КК України, чоловікові загрожує позбавлення волі строком від п’яти до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі триває слідство для виявлення усіх обставин та причетних до протиправної схеми осіб.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next