Ситуація залишається напруженою, продовжуються бої, — голова Сумської ОВА про ситуацію на фронті

Ситуація залишається напруженою, продовжуються бої, — голова Сумської ОВА про ситуацію на фронті

На Сумщині тривають «запеклі бої» між російськими військовими й українською армією, ситуація залишається напруженою, але є «стриманий оптимізм», заявив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, передає "Радіо Свобода".

Надалі ситуація залишається напруженою. Продовжуються бої. Це Конотопський район, активна фаза боїв проходила за останню добу. Це Охтирський район, Сумський район. У нас деякі громади перебувають під контролем російських окупантів. У цих громадах відбуваються терористичні дії, але наші плани і мої особисті прогнози є стримано-оптимістичними, – сказав Живицький у зверненні, опублікованому в телеграмі 26 березня.

Ідуть бої, запеклі бої. Але це переможні бої, і я впевнений, що з часом, дуже скоро ми зможемо сказати, що ми звільнили деякі громади Сумської області, – додав він.

Крім того, голова ОВА звернувся до керівників громад й інших представників місцевих органів влади з вимогою бути «обережними й акуратними» з тією інформацією, яку вони повідомляють публічно.

Нам не можна сьогодні в жодному разі зашкодити тим діям і тій роботі, яку ведуть і Збройні сили, і Територіальна оборона, і спецслужби наші... Не повідомляйте інформацію, яка не перевірена, не погоджена з обласною військовою адміністрацією, – наголосив голова ОВА.

Нагадаємо, раніше через обстріли на Сумщині стався витік аміаку.

Карина Бовсуновська  — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Російсько-українська війна: оперативна інформація від Генштабу (відео) Російсько-українська війна: оперативна інформація від Генштабу (відео)
Особовий склад противника деморалізований, що призвело до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні на території України.
Росія розпочала повномасштабну війну проти України: що відомо зараз (відео) Росія розпочала повномасштабну війну проти України: що відомо зараз (відео)
Російські військові завдали ударів по стратегічній інфраструктурі України і виводять з ладу об'єкти ППО, військові аеродроми, авіація Збройних сил України.
Loading...
Load next