Синєгубов повідомив, що ЗСУ перейшли в контрнаступ на Ізюмському напрямку

Синєгубов повідомив, що ЗСУ перейшли в контрнаступ на Ізюмському напрямку

У Харківській області українська армія перейшла в контрнаступ у напрямку міста Ізюм. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів у своєму Facebook.

За його словами, Ізюмський напрямок залишається найбільш "гарячим" у регіоні, проте за іншими напрямками ЗСУ вдалося значно відтіснити супротивника. Завдяки цьому за останню добу російські війська не завдали жодного удару по Харкову, а зосередили свої атаки на позиціях українських військовослужбовців поряд з іншими населеними пунктами області. Від обстрілу постраждали Чугуєв, Дергачі, Золочів, Лозова.

Ворог відступає — це результат характеру наших Збройних Сил, — наголосив Олег Синєгубов.

У своєму зверненні голова ОВА попросив жителів звільнених населених пунктів не поспішати повертатися додому, доки органи влади не дадуть офіційного дозволу. Річ у тому, що під час відступу ЗС РФ замінували будинки, приватні двори, дороги, узбіччя, лісосмуги — українські сапери зараз шукають та знешкоджують вибухові пристрої.

Своєю чергою мер Харкова Ігор Терехов в інтерв'ю BBC підтвердив, що російські війська залишають околиці міста, рухаючись у бік російсько-українського кордону. За його словами, російським загарбникам лише одного разу вдалося зайняти невелику частину міста, і вони пробули там недовго.

Росіяни вели постійні артобстріли Харкова, оскільки стояли дуже близько від міста. І завдяки старанням харківської тероборони та ЗСУ вони відійшли далеко від території міста у напрямку російського кордону, - сказав Терехов.

З його слів, Харків не обстрілюють уже п'ять днів. Була лише одна спроба рашистів запустити ракету в район харківського аеропорту, проте ракету було збито силами ППО, додав він.

Зараз у Харкові тихо, і люди поступово повертаються до міста. Ми постачаємо усім мешканцям воду, газ та електрику. Проте, на жаль, багато житлових будинків зруйновані або пошкоджені. Тож у майбутньому нам доведеться проводити величезну реконструкцію, - повідомив він.

Нагадаємо, раніше ЗСУ звільнили ще один населений пункт на Харківщині.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next