Наказував грабувати цивільних Київщини: в Україні судитимуть заступника командира роти рф

Наказував грабувати цивільних Київщини: в Україні судитимуть заступника командира роти рф

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до Солом’янського районного суду м. Києва обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно лейтенанта – заступника командира роти по озброєнню однієї з військових частин збройних сил рф за фактом порушеннях законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора, передає ПравдаТУТ News.

В ході розслідування встановили, що упродовж березня 2022 року під час окупації села Лук’янівка Броварського району лейтенант наказував військовослужбовцям збройних сил рф грабувати мирних мешканців.

Окупанти проникали до їх помешкань, руйнували і пошкоджували приватні будинки та господарські споруди, танком переїхали легковий автомобіль.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Нагадаємо, в Україні до суду скерували першу справу щодо зґвалтування під час повномасштабного вторгнення рф – російського військового судитимуть за вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над жінкою.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ встановила особи ще 8 рашистів, які чинили звірства на Київщині (фото) СБУ встановила особи ще 8 рашистів, які чинили звірства на Київщині (фото)
Серед них – 5 військовослужбовців зс рф і три «вагнерівці».
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Loading...
Load next