Маріупольці отримують 5 літрів питної води на тиждень (відео)

Маріупольці отримують 5 літрів питної води на тиждень (відео)
При цьому якість води, яка є взагалі ніхто не перевіряє.

В тимчасово окупованому Маріуполі місцеві мешканці отримують не більше п'яти літрів води на тиждень. Проте навіть отримавши воду, вона буває доволі сумнівної якості. А Щоб потрапити до пунктів набору, жителі змушені займати чергу з самого ранку. 

Про це повідомляють у Маріупольській міській раді, передає ПравдаТУТ News.

Питна вода залишається однією з найбільш гострих проблем у окупованому місті. Щоб вижити, люди набирають воду у калюжах та каналізаційних колодязях. Але вона небезпечна, оскільки по всьому місту розташовані стихійні поховання та сміття.

Як зазначають у міській раді, все це потрапляє до землі та води, посилюючи шанси на зараження небезпечними інфекційними хворобами.

Вже більше двох місяців окупанти блокують маріупольцям доступ до чистої питної води в необхідній кількості. Люди вимушені стояти у черзі чи шукати якість альтернативні варіанти. При цьому якість води, яка є взагалі ніхто не перевіряє. Загарбники в центрі Європи зробили так, що вода стала справжнім золотом, - наголосив мер Вадим Бойченко.

Якщо додати до цього відсутність належної медичної допомоги, то вживання такої рідини може призвести до летального випадку. 

Нагадаємо, нещодавно у Маріуполі знайшли ще одну братську могилу: у ній може бути 100 тіл.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Маріуполі критичний дефіцит води: її видають лише за записом раз на два дні (відео) В Маріуполі критичний дефіцит води: її видають лише за записом раз на два дні (відео)
Гуманітарну допомогу від окупантів вже скорочено. Тепер її видають виключно людям пенсійного віку.
У Маріуполі неможливо залишатися: Бойченко закликав до повної евакуації міста У Маріуполі неможливо залишатися: Бойченко закликав до повної евакуації міста
У місті відсутнє світло, електропостачання, тепло і вода.
Loading...
Load next