У Лимані виявили 60 тіл загиблих, наразі ідентифікували половину – МВС

У Лимані виявили 60 тіл загиблих, наразі ідентифікували половину – МВС

У деокупованому Лимані Донецької області правоохоронці виявили 60 тіл загиблих цивільних, наразі змогли ідентифікувати 31 особу. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

В Лимані ми виявили 60 тіл загиблих, з них на сьогодні змогли ідентифікувати 31 людину. Цей процес триває, – розповів Монастирський.

За словами глави МВС, протягом перших тижнів під постійними обстрілами збиратимуть докази і працюватимуть лише українські фахівці. Згодом, як вже на Харківщині, долучаться міжнародні.

Таким чином західна експертна громадськість підтвердить ті висновки, яких дійшли наші слідчі, – пояснив міністр.

Монастирський зазначив, що практично кожен десятий будинок в Лимані зруйновано вщент, половину будинків суттєво пошкоджено, світла і тепла в місті немає.

Окрім того, забрудненість вибухонебезпечними предметами є серйозною перешкодою для відновлення діяльності всіх органів влади та життя людей у Лимані.

Забрудненість з точки зору мінної небезпеки територій тут вдвічі більша, ніж в Київській, Чернігівській, Сумській областях. Піротехніки ДСНС, які є основними в гуманітарному розмінуванні, та НПУ засвідчили це. Щоб провести первинне розмінування – це доступи до електромереж, дороги, підступи до житлових будинків – знадобиться кілька місяців. Якщо ми говоримо про річки і озера – це роки, – пояснив очільник МВС.

Нагадаємо, що ДБР у звільнених населених пунктах Донеччини виявили штаб окупантів з важливою документацією (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next