росія планувала напасти на Японію у 2021 році - ЗМІ

росія планувала напасти на Японію у 2021 році - ЗМІ

росія готувалася до нападу на Японію влітку 2021 року. Про це пише видання Newsweek.

Електронний лист від 17 березня надісланий агентом ФСБ на прізвисько «Вітер змін» Володимиру Осєчкіну, російському правозахиснику, який керує антикорупційним сайтом Gulagu.net і зараз перебуває у вигнанні у Франції. 

Ігор Сушко, виконавчий директор дослідницької групи вашингтонської некомерційної організації, перекладав листування з російської на англійську з моменту його початку 4 березня. Він повністю поділився всіма електронними листами з Newsweek.

Лист інформатора, опублікований Осєчкіним, був проаналізований Христо Грозєвим. Він сказав, що показав лист «двом фактичним (діючим чи колишнім) контактам ФСБ», які «не сумнівалися, що він був написаний колегою».

У серпні 2021 року росія «цілком серйозно готувалася до локального військового конфлікту з Японією, - повідомив агент в електронному листі Осечкіну в березні.

Агент ФСБ припустив, що росія натомість через кілька місяців вирішила вторгнутися в Україну.

Впевненість у тому, що країни увійдуть до стадії гострого протистояння і навіть війни, була високою. Чому для війни у ​​результаті було обрано Україну [сценарій не сильно змінився] - це відповідь іншим, - написав він.

Інформатор докладно розповів про пересування гелікоптерів радіоелектронної боротьби, націлених на Японію, тоді як російську пропагандистську машину також запустили з величезним поштовхом до того, щоб затаврувати японців «нацистами» і «фашистами».

Нагадаємо, що запеклі бої біля Павлівки та Вугледара: британська розвідка назвала мету росіян.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
Ситуація на Сході України: обстріли зі сторони бойовиків не вщухають Ситуація на Сході України: обстріли зі сторони бойовиків не вщухають
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
Loading...
Load next