СБУ затримала 23-річного російського агента-коригувальника

СБУ затримала 23-річного російського агента-коригувальника

Служба безпеки на Київщині затримала ще одного російського агента-коригувальника. Зловмисник за гроші працював на головне управління генерального штабу зс рф.

Про це повідомили в СБУ.

За вказівкою росіян він встановлював геолокації підрозділів Сил оборони на території столичного регіону. Найбільше ворога цікавили ремонтні бази ЗСУ, де здійснюють техобслуговування та відновлення української техніки. Також фігурант «зливав» окупантам інформацію про електропідстанції у Києві.

Ворожа спецслужба сподівалась, що під час збору розвідданих їхній поплічник зможе виявити поблизу енергооб’єктів місця бойового чергування української ППО. Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для підготовки нової серії прицільних повітряних ударів рф по Києву та прилеглих населених пунктах. Зловмисника затримала «на гарячому», коли він здійснював відеозйомку військової бази ЗСУ та «прив’язував» її GPS-координати до електронної карти.

Фігурантом є 23-річний мешканець Одеси, який переїхав до Києва у пошуках «швидкого заробітку». Для цього залишав «резюме» на інтернет-платформах. Таким чином на нього вийшла російська воєнна розвідка, яка за гроші залучила його до співпраці на користь рф. Всю подальшу комунікацію здійснювали через один із месенджерів. Для конспірації зрадник створив декілька анонімних облікових записів.

На підставі зібраних доказів СБУ повідомила фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зловмисник під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Перше цивільне судно пройшло через новий український гуманітарний коридор

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next