Щотижня рф виносить вирок близько 100 військовим – британська розвідка

Щотижня рф виносить вирок близько 100 військовим – британська розвідка

Дедалі частіше російські військові відмовляються брати участь у війні проти України. Це свідчить про недостатню підготовку, низьку мотивацію та напруженість у лавах окупантів.

Про це повідомляє розвідка британії.

Двоє російських військових були засуджені до двох років позбавлення волі за відмову повернутися на фронт в Україну за наказом. Щотижня рф виносить вирок близько 100 військовим за відмову брати участь у бойових діях.

Таке масове дезертирство і відмова воювати свідчить про кризовий моральний стан російської армії, а також про те, що загарбники стикаються з серйозними стресовими ситуаціями вздовж усієї лінії фронту.

Незважаючи на те, що деякі солдати відмовилися воювати, а рівень виснаження армії рф залишається високим, росія, швидше за все, компенсує свої втрати, відправляючи на передову погано навчених солдатів. Після часткової мобілізації у вересні 2022 року рф адаптувала свій підхід до ведення війни, використовуючи живу силу як “гарматне м’ясо”  для наступальних і оборонних операцій, – наголосили у розвідці.

Як відомо, якщо ця тенденція збережеться, то буде приблизно 5200 вироків на рік за відмову воювати.

Нагадаємо, У США вистачить коштів для допомоги Україні ‒ Пентагон

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Loading...
Load next