Депутата Полтавської облради викрито на заволодінні 100 тис. грн грошової допомоги на лікування

Депутата Полтавської облради викрито на заволодінні 100 тис. грн грошової допомоги на лікування

НАБУ і САП викрили депутата Полтавської обласної ради на заволодінні у змові з двома особами коштами у сумі 100 тисяч грн.

Про це повідомляє НАБУ.

Депутат діяв у змові з двома особами. Відомо, що підозрюють:

  • депутата Полтавської обласної ради – ч. 4 ст. 191 КК України;
  • консультанта відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської обласної ради – ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191 КК України;
  • близьку родичку депутата Полтавської обласної ради – ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191 КК України.

У грудні 2022 року депутат Полтавської облради, знав про наявність грошових коштів у сумі 200 тис. грн, виділених з обласного бюджету для надання матеріальної допомоги громадянам, вирішив заволодіти частиною цих коштів.

Відомо, що така допомога мала виплачуватися лише особам, які мали проблеми зі здоров’ям або перебували у скрутному становищі.

Для реалізації злочинного плану посадовець залучив співробітницю Полтавської обласної ради, яка надала йому «поради» щодо потенційних отримувачів такої допомоги з поміж наближених до нього осіб, а також допомогла з оформленням необхідних документів. У результаті допомогу у розмірі 100 тис. грн отримала родичка депутата, надавши підроблену виписку із медичної карти про наявність у неї захворювання. 

Через деякий час після надходження коштів у розмірі 100 тис. грн на рахунок родички депутата на них було накладено арешт. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Нафтогаз буде «постачальником останньої надії» - Уряд

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Брата судді Вовка звільнили з розвідки після корупційного скандалу Брата судді Вовка звільнили з розвідки після корупційного скандалу
У ході проведення службового розслідування було виявлено факти порушення Юрієм Зонтовим військової дисципліни та умов проходження військової служби.
Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук
Сина Гладковського звинувачують у хабарництві та корупції. Однак Гладковський-старший вирішив подати в суд на НАБУ ніби то через переслідування його сім'ї, яке триває вже два роки.
Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції
Національне антикорупційне бюро під час отримання неправомірної вигоди, затримало колишнього начальника Департаменту вибухотехнічної служби. Посадовець намагався привласнити собі майже 1 мільйон гривень.
Loading...
Load next