Ситуація з угорською мовою на Закарпатті була кращою за СРСР, ніж зараз - Орбан

Ситуація з угорською мовою на Закарпатті була кращою за СРСР, ніж зараз - Орбан

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що ситуація з угорською мовою та освітою на Закарпатті за СРСР була кращою, ніж за незалежної України.

Про це повідомляє RTL.hu.

Говорячи про становище угорців за кордоном, на засіданні Угорської постійної конференції (MÁÉRT), Орбан заявив, що в найгіршій ситуації нині перебувають закарпатські угорці в Україні, де, за його словами, політичне керівництво йде шляхом, який ні до чого не веде, і який Будапешт не може підтримати.

Я не перебільшую, коли скажу, що з угорською мовою та освітою ситуація за часів Радянського Союзу була кращою, ніж зараз за Української держави, – зазначив Орбан.

Він заявив, що Угорщина надасть усю допомогу закарпатським угорцям, оскільки, за його словами, Україна "продовжує карати закарпатців", незважаючи на війну.

Він також розкритикував Київ за те, що той нібито чітко не визначив своєї військової мети

Дуже важко допомагати країні, яка веде війну без міжнародно визнаної військової мети, – сказав Орбан.

Він зазначив, що на останньому засіданні Євросоюзу він запропонував розробити "план Б" для України, який був би кращим, ніж продовжувати "теперішню безнадійну ситуацію", в якій тисячі гинуть у "християнсько-громадянській війні".

Нагадаємо, Україна отримає від Фінляндії військову допомогу на 100 мільйонів євро

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті туриста з Києва якого шукали два місяці, знайшли мертвим На Закарпатті туриста з Києва якого шукали два місяці, знайшли мертвим
"На жаль, дива, на яке усі так сподівались, не сталося...", - рятувальники виявили тіло киянина, який зник близько двох місяців тому. Чоловік заблукав у Карпатах поблизу гори Гемба, однак лише сьогодні його вдалось знайти та чоловік вже був мертвим.
У ДТП на трасі Мукачево-Львів загинули троє людей (фото) У ДТП на трасі Мукачево-Львів загинули троє людей (фото)
Вчора ввечері, 26 квітня, близько 19 год сталось смертельна ДТП на трасі Мукачево-Рогатин-Львів між селами Залужжя та Зубівка Мукачівського району.
На Закарпатті лікарі борються за життя жінки, яка обгоріла під час спалювання трави На Закарпатті лікарі борються за життя жінки, яка обгоріла під час спалювання трави
На Закарпатті через спалювання сухостою вже постраждало троє людей, повідомили місцеві рятувальники.
Loading...
Load next