Путін не піде на мирні перемовини - Кучма

Путін не піде на мирні перемовини - Кучма

Колишній президент України Леонід Кучма вважає нереалістичним, що лідер РФ Володимир Путін погодиться на мирні переговори.

Про це Кучма сказав в інтерв’ю The Guardian.

Путін не може підписати документ, в якому буде сказано, що він не отримав того, чого хотів. Йому доведеться це пояснювати російському народу. Він - лідер Росії, — сказав Кучма.

Він описав Путіна як «кар'єрного співробітника КДБ».

Це його професія, з усіма наслідками, що з неї випливають, — сказав Кучма, додавши: «Люди кажуть, що його одержимість Україною — це свого роду манія чи психічний розлад. Можливо, це правда».

За його словами, метою Путіна було не тільки захоплення української землі, але й знищення «концепції» самої України як «конкурентної альтернативи Росії».

Доказом цього є жахливі людські втрати та репутаційні жертви, на які Путін готовий піти заради цього, — сказав експрезидент України.

Він також розповів, що був упевнений, що Путін здатний вторгнутися в Україну, але «не впевнений, чи вирішить він вторгнутися».

Щодо західної підтримки України, зокрема з боку США, Кучма зазначив, що, на його думку, США «втратять обличчя», якщо відмовляться від підтримки України й дозволять Росії перемогти.

Ми маємо сподіватися, що Байден зможе провести закон. США втратили Афганістан. Поразка України означає втрату США обличчя перед усім світом, — сказав експрезидент України.

На запитання, чи зможе Україна перемогти в умовах, коли міжнародна солідарність, здається, слабшає, він відповів: «Я вірю у перемогу. Я не можу існувати інакше».

Колишній президент також застеріг Захід від зменшення допомоги України.

Я хочу сказати тільки одне: ми не відступимо. Ми будемо стояти до кінця. Ми ніколи не здамося – ні в якому разі. Якщо ви допоможете нам, ми переможемо. Якщо ви перестанете нам допомагати, ми можемо померти. Але тоді ви будете наступними, кого Росія захоче знищити, - сказав Кучма.

Нагадаємо, Готувався до "евакуації" після коригування повітряних ударів: СБУ затримала у Миколаєві агента рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
Loading...
Load next