У Молдові затримали українця: ошукав місцевих бізнесменів на мільйон євро

У Молдові затримали українця: ошукав місцевих бізнесменів на мільйон євро

У Молдові затримали 39-річного громадянина України, якого в країні розшукували за звинуваченням у шахрайстві. Збитки від його діянь становили понад 1 млн євро.

Про це повідомляє Newsmaker. 

За даними слідства, після скоєння кількох злочинів на території України, чоловік втік до Ізраїлю, а потім на кілька років приїхав до Молдови. В країні він представлявся успішним і процвітаючим у різних сферах бізнесменом і проникав у ділові кола та клуби. Він пропонував бізнесменам привабливі угоди, але після вкладення грошей говорив, що угода не вдалася, а гроші не повертав.

Під час розслідування слідчі МВС спільно з прокуратурою Кишинева змогли встановити особу одного з постраждалих від дій шахрая. 39-річний чоловік розповів правоохоронцям, що підозрюваний взяв у нього 50 тис. дол. під приводом вкладення грошей у вигідну угоду купівлю зернових і реалізацію в Болгарії. Однак після закінчення двотижневого терміну і навіть більш ніж через рік обіцяні кожні два тижні 10% і вкладені гроші підозрюваний не повернув.

Поки що підозрюваного у злочинах українця затримали на 72 години.

Згідно з чинним законодавством, винному в такому злочині загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Нагадаємо, Новий посол Польщі передав Україні копії вірчих грамот

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Одещині прикордонники затримали злочинця, якого розшукував Інтерпол (фото) На Одещині прикордонники затримали злочинця, якого розшукував Інтерпол (фото)
Співробітники Білгород-Дністровського прикордонного загону затримали чоловіка, який нелегально перетнув кордон України та Молдови. Згодом з'ясувалось, що чоловік перебуває в розшуку Інтерполу від 2016 року.
СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів
У Вінниці Служба безпеки України викрила масштабну схему підпільних "call-центрів", які щомісяця завдяки віртуальним "брокерським послугам" ошукували українців на 7 мільйонів гривень.
Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена" Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена"
Українець, разом із ще з двома поляками організували свою банду та продавали крадені авто. За злочинні дії чоловікам загрожує тюремне ув'язнення.
Loading...
Load next