З окупованих територій вдалося повернути ще трьох дітей

З окупованих територій вдалося повернути ще трьох дітей

Громадській організації Save Ukraine вдалося повернути ще трьох дітей з тимчасово окупованих Росією українських територій

Про це повідомив колишній уповноважений президента з прав дитини, засновник Save Ukraine Микола Кулеба.

Таким чином ми завершили 14-ту рятувальну місію, впродовж якої врятували 14 дітей, семеро з яких - це діти, позбавлені батьківського піклування, - зазначив він.

Врятованими під час останньої місії дітьми є 8-річний хлопчик та двоє 18-річних братів.

8-річний Єлисей на початок повномасштабного вторгнення проживав разом з бабусею на окупованій частині Херсонщини. Мама жила в Одесі. Але бабуся померла, і окупаційна влада одразу помістила дитину в інтернат. За станом здоров’я мама не могла поїхати за сином, тому за ним поїхала двоюрідна сестра жінки. Проте дитину їй не віддали, нічого не пояснивши, хоча всі необхідні документи жінка мала, - розповів Кулеба.

Потрібно було діяти, бо якщо дитина пів року перебуває на території РФ без батьківського піклування, їй надається відповідний статус, що дозволяє віддати в російську сімʼю або обрати інший спосіб влаштування, наголосив Микола Кулеба.

Дорогою жінці довелося пройти через багатогодинні допити ФСБ, співбесіди та подолати перепони. На щастя, вона змогла забрати сина з інтернату, - підсумував представник Save Ukraine.

З Єлисеєм також приїхали в Україну двоє 18-річних братів - Андрій та Михайло.

Обоє дітей є сиротами, які до повномасштабного вторгнення виховувалися в прийомній родині на окупованій території. Після настання повноліття хлопці зрозуміли, що дуже скоро окупаційна влада відправить їх воювати проти своїх. В Україні вони обоє були в розшуку як безвісти зниклі, - йдеться в повідомленні Кулеби.

Зараз усіє троє вже в безпеці. Дітей чекає відновлення й повернення до нормального життя. На сьогодні команда Save Ukraine повернула в Україну вже 226 дітей, які опинилися під впливом російської влади після 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, Окупанти поставили на "паузу" бомбардування керованими авіабомбами після збиття трьох Су-34 - ОК "Південь"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next