Німеччина ідентифікувала окупантів, яких підозрюють в обстрілах Гостомеля

Німеччина ідентифікувала окупантів, яких підозрюють в обстрілах Гостомеля

Німецькі слідчі встановили особи громадян Росії, яких підозрюють в цілеспрямованих обстрілах по мирних жителях у Гостомелі. Серед них також був громадянин ФРН.

Про це заявив федеральний міністр юстиції Марко Бушманн, повідомляє Spiegel.

Якщо ми спіймаємо винних, ми висунемо звинувачення. А якщо Україна або інша країна, з якою ми співпрацюємо, спіймає цих людей, ми надамо докази, щоб можна було успішно висунути звинувачення, – сказав Бушманн.

За його словами, осіб, які підозрюються в обстрілах Гостомеля Київської області, та відповідальних офіцерів уже ідентифікували. 

Перед початком цього конкретного розслідування Федеральна прокуратура ініціювала так зване структурне розслідування ймовірних воєнних злочинів під час агресії Росії проти України в березні 2022 року. Його мета - спочатку отримати докази. Наприклад, шляхом допиту свідків, які шукають притулку в Німеччині. Зазначено, що подібний підхід застосовували щодо воєнних злочинів у Сирії, після чого вже було винесено декілька вироків.

Влада Німеччини звернулася до свідків українською, англійською та російською мовами, аби переконати їх розповісти про свій досвід поліції.

Нагадаємо, Суд конфіскував у Князєва "подарунок" у вигляді оренди квартири - НАЗК

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
З гранатометів та кулеметів: окупанти обстріляли автомобіль української сторони СЦКК (відео) З гранатометів та кулеметів: окупанти обстріляли автомобіль української сторони СЦКК (відео)
Внаслідок обстрілу, на щастя, ніхто не постраждав.
Бойовики обстріляли хлібне поле поблизу прифронтового Нью-Йорка (фото) Бойовики обстріляли хлібне поле поблизу прифронтового Нью-Йорка (фото)
Окупанти продовжують скоювати злочини проти мирного населення українських сіл і містечок прифронтової зони.
Loading...
Load next