Зросла виробнича активність в рф у грудні - аналітики

Зросла виробнича активність в рф у грудні - аналітики

Активність у виробничому секторі Росії у грудні зросла до найшвидших темпів за останні майже сім років, однак обсяги нових експортних замовлень скорочуються другий місяць поспіль.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на дані американського медіахолдингу S&P Global.

Згідно із даними S&P Global, Індекс ділової активності (PMI) для російської промисловості зріс із 53,8 у листопаді до 54,6 у грудні. Це був найвищий показник для Росії з січня 2017 року. Виробництво зростало найбільшими темпами за сім років, а нові замовлення знову різко зросли.

Однак більший клієнтський попит був зосереджений на внутрішньому ринку, оскільки нові експортні замовлення падали другий місяць поспіль, - йдеться у заяві медіахолдингу.

Найшвидше з липня падіння нових операцій з-за кордону було спровоковане зменшенням кількості запитів від клієнтів на ключових експортних ринках, пояснили у S&P Global.

Попри те, що російські виробники потерпають від логістичних потрясінь через західні санкції та високу вартість імпортних товарів, темпи інфляції у Росії пом’якшуються.

Окрім цього, незважаючи на дефіцит робочої сили в Росії, з безробіттям на рекордно низькому рівні у 2,9%, підприємства збільшили кількість персоналу, намагаючись скоротити відставання у роботі.

Нагадаємо, Польща закликала рф припинити злочинні дії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
російські печатки та план інтеграції – окупанти тягнуть захоплені українські території до рФ російські печатки та план інтеграції – окупанти тягнуть захоплені українські території до рФ
Російський окупаційний режим намагається переконати місцеве населення в остаточному встановленні контролю над зайнятими територіями.
Loading...
Load next