F-16: за кордоном навчання проходять кілька груп пілотів

F-16: за кордоном навчання проходять кілька груп пілотів

Різні групи українських фахівців проходять навчання на F-16 за різними програмами. Зокрема, 3 групи пілотів та авіаційного персоналу проходять навчання в Данії, Великій Британії, США, Канаді та Польщі.

Про це повідомляє перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Відзначу зусилля, які здійснюють партнери в межах «Авіаційної коаліції» щодо розвитку бойових спроможностей авіації ПС ЗС України. Кожна країна робить свій внесок. Це не лише гарантії надання літаків, але й допомога з боєприпасами та усім необхідним для ефективного захисту українського неба завдяки F-16. Мова йде також й про навчання. Наразі різні групи фахівців проходять навчання за різними програмами, - повідомив Павлюк.

За його словами, молоді пілоти підвищують свій професійний рівень, здійснюючи учбові польоти за міжнародними процедурами у Великій Британії, щоб в подальшому перейти до перенавчання на літаки F-16. Досвідчені пілоти та наземний персонал проходять перенавчання на F-16 в Данії та США.

Інші групи українських пілотів та авіаційного персоналу, які наразі підвищують рівень володіння спеціалізованою авіаційною англійською мовою у Британії, Канаді, Польщі та США, найближчим часом приєднаються до програми перенавчання на літаки F-16.

Перший заступник міністра також зауважив, що зусилля міжнародних партнерів зосереджені на багатьох аспектах підтримки України.

Нагадаємо, БЕБ виявило порушень на ₴105 мільйонів під час аналізу тендерів для відбудови житла на Київщині

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next