Зеленський назвав неприпустимим будь-який тиск на журналістів

Зеленський назвав неприпустимим будь-який тиск на журналістів

Президент України відреагував на останні атаки проти медіа, та наголосив на неприпустимості будь-якого тиску на журналістів.

Про це Володимир Зеленський повідомив у вечірньому відеозверненні.

Окремо – щодо ситуації з нашими журналістами. Зокрема, фактом стеження за журналістами. Служба безпеки України розпочала розслідування та з’ясує всі обставини. Будь-який тиск на журналістів неприпустимий, - наголосив глава держави.

Як відомо, журналіст-розслідувач Юрій Ніколов заявив про те, що невідомі особи намагалися потрапити до його квартири, налякали його матір та сусідів, а на дверях залишили наліпки з написами “ухилянт”, “зрадник”. Після інциденту деякі телеграм-канали розпочали поширювати інформацію, нібито це військові приїхали передати журналісту повістку.

Не менш гучною стала сиутація з оприлюдненням прихованої зйомки, де видно, як нібито журналісти Bihus.Info вживають заборонені речовини. Того ж дня керівник проєкту журналістських розслідувань Денис Бігус опублікував заяву щодо цих кадрів, а також заявив про незаконне спостереження і прослуховування. Бігус також зазначив, що редакція зазнала репутаційно важливих кадрових змін. Журналісти та медіа, учасники Медіаруху, закликали Президента України рішуче засудити кампанію тиску на незалежних журналістів і розслідувачів та взяти під свій контроль розслідування злочинів проти медійників.

Нагадаємо, Пріоритетом України у 2024 році є "скинути Росію з неба" – Кулеба

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія незаконно утримує в тюрмах дев’ять громадянських журналістів з Криму — МЗС Росія незаконно утримує в тюрмах дев’ять громадянських журналістів з Криму — МЗС
Російська Федерація незаконно утримує 9 громадянських журналістів з окупованого Криму у своїх тюрмах, ще один перебуває під домашнім арештом. Цим самим Росія знищила незалежну журналістику на окупованому Кримському півострові.
У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти
Спершу поліція Таїланду заявила, що, за попередніми даними, ознак насильницької смерті посла України в Таїланді Андрія Бешти не виявлено. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня у віці 44 років.
В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті
Помер колишній посол України в Таїланді Андрій Бешта. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня.
Loading...
Load next