Лубінець назвав незаконними вироки для 33 полонених українців у так званій "ДНР"

Лубінець назвав незаконними вироки для 33 полонених українців у так званій "ДНР"

Український омбудсмен Дмитро Лубінець назвав вироки у вигляді позбавлення волі на строк від 27 до 29 років у колонії суворого режиму для 33 полонених українців у «ДНР» незаконними.

Про це він повідомив у соцмережі.

Вчергове так званий «суд» терористичного угруповання «ДНР» засуджує наших громадян. Цього разу 33 українських військових отримали терміни від 27 до 29 років ув'язнення. Їх звинуватили в обстрілах житлових будинків так званої «республіки». Зауважу, оголошені вироки здійснюються невизнаними світовою спільнотою квазіутвореннями і є незаконними, - наголосив він

Лубінець назвав цинічним рішення неіснуючого «Верховного суду ДНР» у день, коли внаслідок російської ракетної атаки по житлових будинках міст України гинуть мирні українці.

 Такий «суд» - це порушення права на справедливий судовий процес та черговий воєнний злочин Росії, - наголосив омбудсмен.

За його словами, ці вироки є грубим порушенням Третьої Женевської конвенції в частині права полонених на справедливий суд та недопущення катування, і їх можна вважати воєнним злочином.

Донецька область є частиною України в міжнародно визнаних кордонах, на них розповсюджується юрисдикція українських судів. Лише вони мають право здійснювати правосуддя на цій території, - заявив уповноважений із прав людини.

Він додав, що звернувся з офіційними листами до ООН та МКЧХ для фіксації порушень норм міжнародного гуманітарного права.

 Закликаю світову спільноту посилити тиск на агресора, аби припинити практику засудження фейковими судами українських захисників, які зі своєї землі проганяють ворога. Ми боремось не лише за територію, а й за кожну нашу людину, і повернемо всіх, - запевнив Лубінець.

Нагадаємо, Україна відправила перше цього року судно з гуманітарною пшеницею

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
"Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео) "Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео)
Проросійський бойовик розкаявся та запевнив, що нікого не вбив під час перебування у рядах бойовиків. Так, він зізнався, що хотів би позбутися наркозалежності та почати нове життя з сім'єю.
Стрілянина в університеті в Росії: батько пермського стрілка найманцем воював на Донбасі (відео) Стрілянина в університеті в Росії: батько пермського стрілка найманцем воював на Донбасі (відео)
Батько 18-річного студента, який застрелив шістьох людей у Пермському державному університеті РФ, виявився військовим найманцем - він брав участь у російській агресії на Донбасі.
Loading...
Load next