Воював за Україну і зазнав тортур у полоні: Британський військовий виграв суд проти рф

Воював за Україну і зазнав тортур у полоні: Британський військовий виграв суд проти рф

Колишній британський військовий Шон Піннер, який воював на боці України та потрапив у російський полон 2022 року в Маріуполі, виграв суд проти Росії.

Про це повідомляє The Daily Mail,.

Солом'янський районний суд Києва ухвалив виплатити Піннеру матеріальну компенсацію. Піннер у коментарі виданню заявив, що це лише перший крок, і він має намір продовжити розгляд своєї справи у британських судах. Про яку суму йдеться, не уточнюється, проте за словами Піннера, гроші в цьому разі його не цікавлять.

Москва, ймовірно, проігнорує це рішення, але справа може створити прецедент для того, щоб якнайбільше військовополонених подали скарги на Росію, - зазначає The Daily Mail.

Також він додав, що коли Росія повернеться у реальний світ, їй доведеться врегулювати ці судові справи... "Йдеться не про сьогодення, а про майбутнє, може, через 10 чи 20 років".

Ще один британець Ейден Аслін, який був із Піннером у російському полоні, має намір подати позов проти Росії. Піннер та Аслін були звільнені з полону, де провели п'ять місяців, у вересні 2022 року. Обох катували. За словами британців, тортури в ув'язненні могли тривати годинами: полонених били струмом, завдавали їм ножових поранень, інсценували страту.

Нагадаємо, Уряд Польщі створив Раду з питань співпраці з Україною

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Loading...
Load next