США знайшли спосіб заблокувати російським військовим доступ до Starlink

США знайшли спосіб заблокувати російським військовим доступ до Starlink

Представники Міністерства оборони США, які співпрацюють з компанією SpaceX, змогли заблокувати незаконне використання російськими військовими терміналів супутникового зв'язку Starlink.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як заявив помічник міністра з питань космічної політики Джон Пламб, якого цитує агентство, США були "активно залучені до співпраці з урядом України та компанією SpaceX для протидії незаконному використанню РФ терміналів Starlink".

Ми успішно припинили використання терміналів військами РФ, але я впевнений, що Росія продовжить намагатися знайти способи використовувати сервіси Starlink та інші комерційні системи зв’язку, — сказав він.

За його словами, вдалося знайти "гарні рішення як зі Starlink, так і з Україною".

Зазначається, що термінали Starlink продовжують рекламувати для продажу у РФ на таких платформах, як сайт електронної комерції Ozon. Продавці стверджують, що підписку можна оформити на жителів європейських країн, де ліцензована ця технологія. Хоч система не працюватиме у глибині території РФ, проте буде можливість підтримувати зв'язок поблизу прикордонних регіонів, зокрема на окупованій території України.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 76 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next