Шпигунство на користь рф: У Німеччині засудили колишнього офіцера бундесвера

Шпигунство на користь рф: У Німеччині засудили колишнього офіцера бундесвера

У Німеччині визнали винним у шпигунстві на користь Росії колишнього офіцера бундесверу Томаса Х. за те, що він передавав російському керівництву військову інформацію про збройні сили ФРН.

Про це повідомляє DW.

Згідно з рішенням Вищого земельного суду в Дюссельдорфі, прийнятим 54-річного Томаса було засуджено до тюремного ув'язнення строком на три з половиною роки.

Чоловіка затримали влітку 2023 року, тоді федеральна прокуратура Німеччини звинуватила його у передачі російській секретній службі інформації, яку він отримав, працюючи у Федеральному відомстві з озброєнь, інформаційних технологій і використання бундесверу, розташованому в Кобленці.

Свою провину і той факт, що він з травня 2023 року за власною ініціативою звертався до Генерального консульства РФ у Бонні та російського посольства в Берліні з пропозицією передачі секретної інформації, підсудний визнав на судовому засіданні минулого місяця. Щодо своїх мотивів Томас Х. пояснив, що ним рухав страх перед загрозою ядерної війни в Україні.

Нагадаємо, Готував захоплення Красногорівки на Донеччині: СБУ затримала агента російського гру

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС
За минулу та з початку поточної доби порушень режиму припинення вогню на Донбасі не зафіксовано.
Loading...
Load next